Hendak seribu daya tak hendak seribu dalih!!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua....

Seperti selalu ayatku yang telah lapuk dek zaman 'aku dah lama tak post entry'..hahahahahahaha. Jadi hari ni aku malas nak bagi pelbagai alasan yang mantap sebab 'hendak seribu daya tak hendak seribu dalih' ..Ngam tak peribahasa tu? Toingggg!!!!!

Cerita sedikit mengenai perkembangan terbaru. Sejak dua menjak ni aku mula perasan mengenai kepentingan bersenam. Lagi-lagi pekerja seperti aku yang sangat dan tersangatlah jarang membuat kerja-kerja yang mengeluarkan peluh akibat duduk berjam-jam dalam ofis  yang berpenghawa dingin. Macam senang jer kerja aku kan. Sudah2..tak ada maknanya..Namanya kerja tak ada satu pun yang senang. Oleh sebab itu, aku rasa diriku telah berada di tahap bahaya kerana jarang mengeluarkan peluh. So, mulai dari sekarang aku perlu satu anjakan paradigma (cewah)..tak maksud aku I need to exercise. Kalau boleh hari-hari. Kenapa? Sebab kalau aku tak berpeluh bermaksud toksin dalam badan akan berkumpul dan berkumpul dan ohhhhh tidakkkkkk!!!!...Aku tidak perlu cerita panjang-panjanglah. Korang faham sendirilah kesan negetifnyakan.

Apa yang aku  pelik ibu-bapa sekarang suka sangat kalau anak mereka kerja senang-senang lagi-lagi kalau duduk dalam ofis goyang kaki. Mereka anggap kerja buruh atau kerja yang berat-berat ni tak bagus. Aduhaii walhal kerja-kerja buruh ni lagi menyihatkan bagi aku. Sebab kerja berat ni di samping kita melakukan kerja kita juga turut mengeluarkan peluh. Nah kalau mengeluarkan peluh maknanya toksin dari badan akan keluar. Ramai orang tidak suka berpeluh kerana bagi mereka orang yang berpeluh busuk dan sebagainya walhal dari segi saintifik orang yang berpeluh adalah lebih bersih daripada orang yang tidak mengeluarkan peluh kerana toksin dari badan telah keluar bagi orang yang berpeluh dan sebaliknya bagi orang yang tidak mengeluarkan peluh toksin akan terkumpul dan terkumpul lantas pelbagai penyakit akan bertandang. Nah jaga-jaga!!!

Jadi kesimpulannya, aku dan korang semua perlulah bersenam selalu agar anda lebih sihat di samping menjaga badan anda agar tidak mengalami masalah berat badan. Janganlah tunggu perut jadi boroi baru kita nak excercise kan. Lagi satu kalau korang nak tahu bersenam dapat menghilangkan stress serta menjadikan anda awet muda heeeeeeee ^_^

Selipar siapa ni tetinggal haaaa....

Cousin

Seperti selalu, disebabkan aku suka sangat dengan budak-budak jadi entry pada kali ini adalah mengenai anak Cousin ^_^.

Nama dia Arman Ghazali. Lihat gambar di bawah...


Nilah anak cousin saya.
Budak ni nampak comel jer tapi punyalah hyperactif sangat-sangat dan kadang-kadang aku pun hanya mampu bersabar dengan kerenah budak ni. Yalah dah nakal sangat. Tapi yang aku pelik kadang-kadang baik pulak budak ni hihihihh..



Apa yang aku rasa unik mengenai budak ni ialah dia suka menendang bola dengak kaki kidalnya dan tendangannya bukan main kuat menyamai budak berusia 8 tahun padahal anak cousin ku ini baru berusia 2 tahun lebih. Pernah satu hari tu dia tendang bola hingga tercabut kuku kakinya. Betul!!! Ini bukan cerita rekaan. Berdarah kaki budak ni. Apa tidaknya tendangannya tidak sesuai dengan usia.


Selain itu, disebabkan belum petah berkata-kata dia mempunyai pertuturan yang unik. Seperti..

Minum dia akan kata 'Mimi'
Makan dia kata 'nyam-nyam'
Telur dia kata ' lulu'
Bola dia kata 'bua'
Dan banyak lagi la perkataan yang dia cipta....

Budak ni juga suka makan buah limau. Pantang nampak buah limau kat pasar raya dicapai sesuka hati. Seperti buah limau ini adalah makanan paling sedap di dunia Hahaha.

Sekian untuk entry kali ini...

Moringa oleifera (Daun Kelo)

Bismillahirrahmanirahim...

Siapa tahu daun kelo tu apa. Bagi suku Bugis mereka memanggil daun kelo sebagai daun kelor. Bagi yang tinggal di kampung-kampung memang sinonim dengan daun kelo ini.   Kalau boleh hari-hari nak makan daun kelo. Mungkin anda masih samar-samar lagi apa benda daun kelo ni. Okay cuba lihat gambar kat bawah.


Pokok Kelo

Haaaaa!!!!! Inilah dia pokok kelo yang aku nak cerita ni. Kalau sekarang ni orang sibuk makan sayur-sayur moden seperti kobis, paprika hijau, paprika kuning, carrot, bayam, sawi dan sebagainya. Okaylah daripada tak makan sayur langsungkan. Cuma sayur-sayur moden ni kita terpaksa beli dekat pasar sayur. Apa yang menarik dengan pokok kelo ni ianya boleh kita tanam sendiri dekat depan rumah, belakang rumah, tepi rumah atau di mana-mana yang kita suka. Pacak jer batang kelo ni kat tanah dan biar jer tak perlu nak jaga-jaga then dalam seminggu kita dah boleh lihat hasilnya.

Antara khasiat daun kelo ini adalah ia dapat mengubati sakit kuning (Lever), Reumatik, Sakit mata, Sukar buang air kecil, Alergi, Cacingan luka bernanah dan sebagainya.

So, in case korang malas nak pergi pasar kan, korang bolehlah masak sayur daun kelo ni. Sangat berkhasiat dan sedap pulak tu. Paling best bila ada pokok kelo kat rumah jadi hari-hari korang boleh makan sayur fresh. Asal rasa nak makan tinggal petik jer kat depan rumah. Berbanding kalau korang beli sayur kat pasar tu kan confirm korang akan sumbat dalam peti sejuk sampai 2 ke 3 hari sampi sayur tu layu baru korang nak masak kan3....


Daun kelo yang baru dipetik



Haaaa!!! Inilah daun kelo yang aku petik tadi. Bukan sekadar memetik tetapi aku juga terpaksa memanjat pokok kelo yang tingginya telah mencapi tahap 4 kali ketinggianku (Bukan lelaki jer boleh memanjat perempuan pun teror taw). Bukan apa sebab aku nak ambil daun-daun yang muda-muda yang sememangnya berada di puncak teratas pokok.



 Daun kelo perlu diasingkan dahulu daripada batangnya.

Daun kelo yang telah diasingkan daripada batangnya
Antara tips yang aku lakukan agar sayur ni menjadi lebih sedap ketika dimasak ialah campurkan dengan labu serta daun cemangi.  Korang jangan pandai-pandai goreng pulak sayur ni. Daun kelo ni hanya sesuai untuk direbus. Inikan sayur yang berkhasiat. Minyak-minyak ni langsung tidak diperlukan.

Okay, sedikit info sihat hari ni. Semoga ianya bermanfaat ^_^. Peace....


Sujud Syukur

Gambar sekadar hiasan
 DEFINISI
Sujud Syukur ialah sujud terima kasih kerana mendapat nikmat (keuntungan) seperti mendapat harta, lahir seorang anak, atau terhindar daripada bahaya dan kesusahan yg besar.

WAKTU
Sujud Syukur disunatkan sewaktu mendapat keuntungan atau sewaktu terhindar daripada bencana dan sebagainya

DALIL

Daripada saidina Abu Bakar r.a. menceritakan bahawa Nabi MUhammad SAW apabila datang kepada beliau sesuatu yang mengembirakan atau khabar yang baik, beliau terus sujud berterima kasih kepada Allah SWT. Hadis diriwayatkan oleh Abu Daud dan Termidzi r.a.

RUKUN

1 Niat
2 Takbiratulihram
3 Sujud
4 Memberi salam

SYARAT-SYARAT

Disyaratkan sujud syukur dengan beberapa syarat :
a. Suci dari hadath besar dan kecil
b. Suci dari najis samaada di badan, pakaian dan tempat
c. Menghadap ke kiblat
d. Menutup aurat

CARA-CARA MELAKUKAN
Pertama : Niat, SAHAJA AKU SUJUD SYUKUR KERANA ALLAH TAALA

Kedua : Mengangkat takbiratulihram, ( ALLAHUAKBAR )
Ketiga : Sujud, sepertimana sujud dalam Solat

Bacaan dalam sujud


1.SUBHANALLAH WALHAMDULILLAH WALA ILAHA ILLALLAH HUWALLAHU AKBAR 3kali

2. Kemudian berdoa di dalam hati dalam bahasa melayu (peringatan kalau dilafazkan dalam bahasa melayu     batal sujud syukur tersebut)

A. YA ALLAH KAMI BERSYUKUR DI ATAS KURNIAAN DAN NIKMATMU

B. YA ALLAH KAMI BERSYUKUR DENGAN REZEKI YANG TELAH ENGKAU BERIKAN     KEPADA KAMI 
 




Sunday Picnic

Assalamualaikum...

Hari ni atas desakan adikku yang kecil yang teringin sangat nak pergi Taman Bukit Tawau kami pun pergilah berkelah ke sana walaupun hati ini terasa malas sangat (takpe kasi can dengan adik) hihihih.

Persiapan yang ala kadar sahaja.... Plan last minute macam ni tak sempat nak prepare apa-apa (nasib la badan).

Taman Bukit Tawau ni dekat sahaja. Dalam masa 10 minit pun dah sampai. Okay, ikuti kisah di bawah...


Haa..kan dah sampai..inilah Taman Bukit Tawau ^_^

Tengok ni ...wahhhhh bestttt..aku rasa nak terjun jer

Jambatan gantung.... kalau berani terjunlah ke bawah haha

Tak mandi ambil gambar pun jadilah

Kat tangga pun nak ambil gambar..hahaha

 
Signboard yang cantik ^_^

Masa untuk pulang.. Selamat tinggal..nanti kami datang lagi ^_^

Ahmad Syafiq!!!

Lihatlah gelagat si kecil ni ( adik aku). Macam happy jer dia baring kat tengah padang tu kan.

Ketenangan ada di mana-mana..cari!!!

Assalamualaikum…

Kali ni aku nak kongsikan gambar pemandangan yang aku ambil kat mana lagi kalau bukan kat Sabah ni. Disebabkan aku suka sangat dan sangat-sangatlah suka ambil gambar di merata-rata tempat yang aku rasa aku nak ambil dengan hanya menggunakan handphone Nokia X2 aku ni (korang jangan cuba-cuba nak gelak taw). Bukan apa aku malas nak berangkut camera ke sana dan ke sini.. beratlahhh (alasan semata hahahah). Okay, we going to the subject...Elakkan diri dari merapu tak tentu pasal ^_^.



Highway Tawau..aku suka tengok awan kat atas tu..



See... pelancong asing suka sangat tengok gunung-ganang kat Sabah




Ini adalah air yang mengalir dari gunung... sejuk dan jernih..



Bapa aku gelar Masjid ni Masjid Terapung. Ianya terletak di KK

Tenang....


Aku tak suka ambil gambar diri sendiri. Aku lebih suka ambil gambar pemandangan sebabnya gambar-gambar pemandangan inilah yang membuatkan aku bersyukur sangat-sangat dengan anugerah Allah SWT yang tidak ternilai ini. Awan, laut, gunung-ganang, tanah merupakan satu gabungan yang sangat lengkap, sangat cantik, semulajadi dan hingga tidak dapat digambarkan dengan kata-kata betapa cantik keindahan anugerah Allah SWT ini.





Ceria seceria hari ini

Cantik benda ni lagi-lagi kalau letak di atas meja ofis tapi bukan
untuk dijual (alahai baru jak berangan mo beli)

Nah ini lagi satu benda yang aku suka. Korang taw apa ni?
Inilah peti harta karun. Macam orang dulu-dulu letak harta
dalam ni..hahahaahha

Cantikkan benda ni. Ini bagi aku sesuai
kalau buat tong sampah dalam bilik ^_^

Unik ^_^

Kalau tengok cawan-cawan ni aku rasa macam nak minum milo panas ^_^

Kerusi yang sangat ceria ^_^

Cikgu kenapa asap ni tidak sejuk????


Belajar rajin-rajin ya adik-adik
Teringat kisah dahulu semasa dalam darjah 2 di mana satu hari saya serta beberapa orang rakan mengikuti kelas komputer di sekolah. Semasa sesi pembelajaran cikgu membahagikan kepada beberapa orang dan satu komputer untuk penggunaan 2 orang pelajar.

Dikisahkan di sini semasa sedang menyiapkan lukisan di dalam komputer tiba-tiba komputer yang saya gunakan telah berasap. Disebabkan pemikiran masih budak lagi saya rasa teruja dengan asap tersebut dan membiarkan sahaja CPU tersebut berasap sehinggakan seorang kawan yang duduk bersebelahan dengan saya datang bermain dengan asap yang keluar pada CPU komputer yang saya gunakan. Cikgu langsung tidak menyedari keadaan tersebut kerana beliau tengah kusyuk meneliti dan menyemak sebuah buku.http://www.cute-smiley.com

Akhirnya kawan saya yang bermain asap tersebut bersuara ‘cikgu kenapa asap ini tidak sejuk?’http://www.cute-smiley.com Tidak semena-mena cikgu berlari ke arah suis komputer dan terus mematikan suis.  Barulah kami menyedari CPU tersebut telah terbakar. Jadi salah siapa? Adakah salah saya? Hmmm.. jika dipikirkan memang salah saya disebabkan saya adalah orang terakhir yang menggunakan komputer tersebut tetapi saya masih budak lagi yang tidak logik untuk dipersalahkan. Saya juga bukan sengaja merosakkan CPU. Ia terjadi mungkin disebabkan litar pintas. Nasib baik cikgu tidak memarahi saya. Syukur Alhamdulillah.http://www.cute-smiley.com

Wujud lagi!!!!!!


Ini bukan pondok....

tetapi ini adalah 'toilet'....

Jika zaman dulu memang tidak hairan kewujudan tandas sebegini..

Tandas ini nampak sahaja usang  tetapi hakikatnya masih aktif digunakan oleh mereka-mereka itu...

Tetapi yang menghairankan ia masih wujud lagi pada masa kini....

Persoalannya adakah mereka-mereka itu malas? Lihatlah keadaan tandas ini tersangatlah usang, kedudukan pun senget sepertinya bila-bila masa akan roboh dan tiada sambungan paip untuk membekalkan air..

Hmmmmm....ada-ada saja manusia kini.....




Wujud lagi tandas sebegini rupa yer..pelik2

What is form 44, 49, 24, 9, and MAA????

What is form 44, 49, 24, 13, 9, and MAA????

  • Form 9 - Certificate of Incorporation
  • Form 24 - Return of allotment of shares (who holding the shares of the co.)
  • Form 44 - Registration address for the co.
  • Form 49 - Statement of Particulars (who is director, manager and co. secretary)
  • MAA - Memorandum of Association and Articles of Association

So, take note to all the secretary. Peace ^_^


No comment!!!!!

Actually my younger brother want to show me his new spectacles made by coconut leaf..hahaha.... Anyway congrats to syafiq for making this kind of spectacles..claps3x

Look so funny

whatever syafiq.....


Kerja itu ibarat belajar dan diberi upah

Kerja itu ibarat kita belajar dan kita diberi upah. Seronok bukan sambil-sambil belajar kita diberikan gaji berbanding kita belajar tetapi kita yang mengeluarkan duit untuk belajar. Begitulah perasaannya apabila anda telah bekerja nanti. Tidak semestinya anda telah habis belajar anda akan tahu segala-galanya. Alam persekolahan@pengajian dan alam pekerjaan amat berbeza. Pembelajaran tidak akan tamat setelah anda habis belajar malah anda mungkin akan bermula dari zerooo....Mengapa? Ini kerana tidak mustahil apabila anda tamat belajar anda akan mendapat peluang pekerjaan yang sesuai dengan kelulusan bidang anda malah ia mungkin menjadi sebaliknya sebagai contoh seseorang yang belajar bidang accountant menjadi chef, seseorang yang belajar bidang pendidikan menjadi kerani bank, seseorang yang belajar kejuruteraan menjadi guru dan sebagainya. Just wait and see...

Itu cerita anda yang kini masih belajar dan di bawah ini pula kisah saya.

Walaupun telah graduate untuk kos Secretarial Science tahun lepas nampaknya diri ini masih perlu study hard untuk menjadi seorang secretary yang berjaya. Dari pengamatan rasanya dahulu yang dipelajari hanyalah sekadar basic sahaja seperti shorthand, trengkas, menaip, document production dan sebagainya. Di alam pekerjaan segala yang basic itu diaplikasikan dalam kerja-kerja seharian tetapi  perlu berusaha lebih lagi untuk mempelajari segala-galanya berkaitan bidang kerja seorang secretary. Sebagai contoh penyediaan annual report, annual return dan juga yang paling penting seorang secretary seharusnya menguasai subject account. Errm malang rasanya tidak pernah mempelajari bidang account tetapi itu bukan satu masalah yang tidak boleh diselesaikan bukan? Diri ini mampu melakukannya sebab saya suka mengira ^_^ hihihihih.




Feel so glad to work in an audit + secretary firm di mana saya dapat banyak ilmu berkaitan secretary tiap-tiap hari walaupun banyak cabaran dan dugaannya (hahahahah). Here, i learn what is form 49, form 24, form 9, MAA and many more. Then we all work more discipline, hardworking, responsible and etc.  Banyakkkkkkkkk lagi yang saya ingin belajar dan kuasai nampaknya.

So, i hope one day i will be a good+success secretary...Amin..


Apasal aku skema sangat ni!!!! Wuwuuu….malu…




Tulisan Shorthand (Tulisan tauge @ tulisan cacing-cacing)

I just want to show you all what is 'shorthand'. Yup...3 pictures below shows the handwriting looks like worms (hahaha). This handwriting used when the secretary take the minutes when meeting and also when writing the notes or messages.






 Have anyone can translate this handwriting?? (^___^)





Sedikit informasi berkaitan shorthand. Jika ada masa saya pasti akan menulis mengenai shorthand ini lagi. I will teach you how to read the shorthand. Maybe it will be difficult to understand  at the first time but its fun to know about shorthand. Its just like the secret handwriting. Wait and see soon.......

Secretary Zainab finished her typing at 9.07PM

Mesin taip

Salam

Lama sungguh rasanya saya meninggalkan 'Myshorthand' ini. Entri kali ini akan memberikan pengetahuan kepada anda mengenai satu benda. Benda apa? Benda mesti dan sering diperlukan di sesebuah pejabat. Benda ini juga kadang-kadang terdapat di rumah. Bagi seseorang yang menceburi bidang pekerjaan di pejabat sudah tentu tahu kepentingan mesin taip ini. Bagi mereka yang tidak menceburi bidang kerja pejabat mungkin merasa hairan mengapa masih wujud mesin taip sedangkan pada zaman moden ini dunia sudah kebanjiran komputer, laptop, printer dan lain-lain lagi. Mesin taip ini berfungsi untuk mempercepatkan kerja-kerja seperti mengisi borang-borang, menaip alamat pada sampul surat, dan sebagainya. Adakah kita perlu menggunakan komputer untuk mengisi borang-borang? Sudah tentu tidak bukan kerana ia semakin melambatkan kerja-kerja kita apabila kita terpaksa mengubah setting pada komputer yang begitu kompleks dan akhirnya kita hanya membazir masa di mana kerja yang mudah menjadi sukar.

Terdapat 2 jenis mesin taip yang digunakan sekarang iaitu mesin taip yang tidak menggunakan elektrik dan mesin taip yang menggunakan elektrik. Kedua-dua mesin taip ini mempunyai kebaikan dan keburukan yang tersendiri. Ingin tahu? Lihat gambar di bawah ini.



Ini adalah mesin taip yang tidak menggunakan elektrik. Mesin taip ini ada kelemahannya di mana keyboardnya yang keras. Kelebihannya pula ialah mesin ini boleh terus digunakan bila-bila masa kerana tidak memerlukan elektrik untuk berfungsi. Selain itu, daripada pengalaman saya keyboardnya yang keras mengelakkan kita daripada melakukan banyak kesilapan. Bagi yang tidak biasa menggunakan mesin taip ini mungkin tangan anda akan berasa sakit apabila menaip.




Ini pula mesin taip yang menggunakan kuasa elektrik jadi bermakna ia hanya boleh berfungsi dengan adanya kuasa elektrik yang disambungkan kepada alat ini. Keyboard alat ini lembut. Malah lembut daripada keyboard komputer ataupun laptop. Berjaga-jaga apabila menekan alat ini kerana abjad berulang mungkin akan berlaku apabila anda menaip. Taiplah dengan lembut. Kelemahan alat ini adalah ia tidak akan berfungsi jika tiada elektrik.

Bagi saya, saya lebih suka mesin taip yang menggunakan kuasa elektrik. Kenapa? Sebab semasa pengajian dulu kami mempelajari mesin taip yang menggunakan elektrik. Jari-jemari ini sudah terbiasa menaip dengan lembut. Akhir kata, sedikit info ini saya kongsikan kepada anda semua. Semoga ia memberi manfaat serta informasi untuk menambah ilmu pengetahuan di samping kita berblogging. Sekian.

Secretary Zainab selesai menaip pada pukul 8.01

MILO


Absolutely....... that is my favorite drink ever....(^___^)

Makanan laut

Malam ni giliranku prepare dinner untuk family. So fikir punya fikir menu apa nak masak malam ni ya. Buka peti sejuk idea masih tak timbul-timbul. Lastly baru dapat idea apalagi Udang Goreng Tepung menu utama (masakan kegemaran).

Sometimes, I think cooks can make people feel happy and peacefully. Apa tidaknya sambil memasak sempat lagi menyanyi. Pernah tidak anda menghadapi situasi sebegini semasa sedang memasak? Mungkin ya mungkin juga tidak. Saya tidak tahu. haha...

Itu cerita pasal memasak. Tutup cerita. Buka cerita baru.
Pada saya penduduk Tawau sangat bertuah. Kenapa? Ya bertuah bagi penggemar makanan lautnya. Tawau kaya dengan makanan laut yang segar-segar seperti ikan, udang, ketam, dan sebagainya. Selain itu, harga makanan laut di sini amat berpatutan (Puas Hati). Kebiasaanya penduduk tawau akan membeli makanan  laut ini di Pasar Ikan Tawau tetapi ada satu tempat di Tawau ini terdapatnya makanan laut yang segar-segar iaitu di Batu 3. Pembeli tentu berpuas hati apabila membeli di situ. Bagi yang tidak tahu usah lepaskan peluang membeli makanan laut di situ yer.

Sekian.....



My Cousin's Child

So, this is my cousin's child...
A few days ago my cousin bring his child to visit our family. We were so glad to meet Hazim.



Looks innocent..hahah




I like to see the shine of  his eyes then I called it 'blink-blink'.




His name is Muhammad Hazim.

Actually, Hazim is the shy one ever, everywhere...but ist fine...he only a kids.. Maybe when he can walk he become the naughty one and not shy with people anymore.

Keropok bayam

On the way balik Tawau from Kota Kinabalu yang lalu, tempat yang pasti menjadi persinggahan adalah Kundasang. Mana tidaknya Kundasang terkenal dengan tempatnya yang sejuk berbanding tempat-tempat lain di Sabah ini. Apa yang menjadi tarikan utama di sini adalah penanaman sayur-mayur seperti sawi, kubis, tomato, kacang buncis, brokoli, cili merah, bunga kubis dan pelbagai lagi (bak kata orang kundasang kaya dengan sayur-sayuran). Lagi satu yang menjadi tarikan orang ramai baik dalam negara mahupun luar negara adalah pemandangan yang sangat indah di Kundasang ini. Buktinya semasa saya dan keluarga singgah sebentar di kundasang saya terjumpa dengan pelancong asing. Dia berdiri di sebelah sambil mengambil gambar persekitaran then she said ' wow that's beautiful' beberapa kali sambil tidak henti-henti mengambil gambar. Sungguh dia kelihatan kagum dengan keindahan alam di daerah ini.  Jika kurang percaya try to visit Kundasang, Sabah. 

Sampainya saya ke kundasang saya mencari sesuatu yang baru. Seperti barang-barang perhiasan, makanan, dan sebagainya. Mungkin pada orang-orang di sini ia bukan sesuatu yang baru tetapi saya bukan orang daerah ini hahah.  So I try to find something interesting then lastly I found what I want. Guest what?..Jeng..Jeng!!! Look at the pictures below..thats it..hahaha



 Ini dia keropok bayam yang saya maksudkan. Sedap keropok ni. Diperbuat daripadan sayur bayam, garam dan tepung. Keropok ni Ada kat kundasang sahaja. Kalau tempat lain mungkin ada tapi agak mahal.




Harga sebenar RM3.00 tetapi penjual bagi harga RM2.00 sahaja. Baik sungguh penjual tersebut.
Terima kasih daun keladi, lain kali saya datang sini nak beli lagi.




Tidak mengandungi perisa tiruan. Sesuai dimakan untuk seisi keluarga.

Bagi yang belum pernah datang ke Kundasang apa kata melancong ke sini pula. Percutian anda pasti lebih menarik dan tidak sia-sia. Udara yang sungguh nyaman tentu tidak akan dilupakan. Apa yang penting jangan lupa beli keropok bayam untuk dimakan sambil menikmati udara segar di sini. Anda juga boleh jadikan keropok bayam ini sebagai ole-ole untuk teman-teman anda. Mereka pasti gembira.

Sekian.

I like the.....fantastic, beauty and amazing

 Fantastic...

Beautiful....

Amazing ^_^