TUTORIAL CARA PASANG SHOUTCAMP KE DALAM BLOG KORANG!!!

Assalamualaikum

Cik Zai nak ajar tutorial...


Hari ni atas permintaan Cik Gee Jieja aku nak buat tutorial ShoutCamp. Apa kelebihan dan keistimewaan ShoutCamp ni? Kalau korang nak tahu sila klik di sini. For sure ShoutCamp memang best!!!


Ok, aku terus kepada tutorial sebab tutorial ni panjang sedikit tapi korang jangan risau sebab senang jer nak buat ni 'macam makan kacang' hehe. Mula-mula korang perlu register dahulu. Pergi ke link http://shoutcamp.com/

Ada nampak butang oren macam gambar kat atas ni kan. Klik butang oren Get it now! 



Korang register dulu...Senang jer nak isi ni...Jangan lupa klik butang Register! kat bawah tu k.





Klik butang CREATE SHOUTBOX NOW



Klik Next

 

Klik Upload Avatar Now





Klik Browse dan pilih mana-mana gambar dalam folder korang yang korang nak jadikan gambar avatar korang. Lepas tu jangan lupa klik Upload





Kat sini korang perlu crop picture korang. Lepas dah pilih bahagian yang korang nak crop tu jangan lupa klik Crop Image and Save as Avatar kat bawah tu ...
 




Lepas tu akan keluar macam ni. Means siaplah avatar korang tu...Klik close




 Bila dah keluar macam ni di bahagian My Shoutbox tu korang klik Edit Layout




 
Dekat sini korang boleh pilih layout yang korang suka. Cik Zai pilih pink tehheee ^_^. Lepas pilih jangan lupa tekan butang SAVE dan korang ada nampak perkataan Home warna hijau kat atas tu kan haa korang klik yang tu...




Di bahagian Home korang ada nampak perkataan Install kan? Haa korang klik yang tu dan serta merta akan keluar kod html macam gambar kat bawah ni.



Haa siap pun..Copy HTML Code tersebut dan pasang dalam blog korang yang cute tu.



Korang tahu tak macam mana nak pasang HTML Code ni dalam blog korang? Kalau tak tahu ikut step yang ni…

1. Dashboard > Design > Add Gadget > Pilih HTML/JavaScript
2.     Copy and paste HTML Code tadi dan tekan SAVE.  

ShoutCamp korang yang smart, comei, cute dah siap ^_^

AYAT MINTA FOLLOW PELBAGAI VARIASI !!!


Assalamualaikum


Ayat korang terbaikkkk....


Kadang-kadangkan aku rasa lucu dengan pelbagai variasi ayat minta follow ni. Macam-macam ada ^_^! So, disebabkan aku rasa ayat-ayat ni ada keunikan yang tersendiri dan ia menimbulkan ekspresi yang berbeza kepada pembaca jadi aku try kumpulkan walaupun tak banyak…

Meh la blogwalking ke blog saye..bkn kena bayar pown..cube wat exercises tangan sikit ok..tinggalkn link anda di kotak shoutmix atau pown komen..

Follow me babe

TimE to blOg walking....Follow sya

updated ! follow me okay :)

Tolong follow yer.. TQ

Follow lah sini..jangan lupa tinggalkan link tau...

Baca tauu :) follow pon boleh jugakk

You follow me , i'll follow you back k, :)) nite dear ;)

Follow kalau nak :)

Hye guys, tggalkan link dsini.,, klau nk di follow la,..tp jgn lpa follow sya plak.,, i follow u,u follow i.,, ^_^ follow plizzz

Awk follow blog kite .. kite follow awk balek ~

Hi semua !tlg follow blog I taw . nnty I follow blik , dun worry ..dn komen tntg blog I taw .. tulis kt SHOUTBOX .. tQ

Come.. join me..! don't forget to put your url at the shoutbox... senang kite nak follow balek..!

Hye and Assalamua'laikumwarahmatullahiwabarakatu/h ;] Korang ! Cepat .. sedang berBlogWalking nih... Leave your link cepat ! Or You can Follow my blog ..! l

Hi everyone :) Do visit my blog and follow. Tinggalkan link masing-masing and sure I'll follow u guys as soon as possible. Bolehkan?

Woo0t2!! meh cini link bl0g c0mel k0rank tuh.. saya rjin nk BW la...sbl0m tu, foll0w me dulu.. kal0 x, xnak f0llow k0rank..~ hehehe

Assalamualaikum ! Pakcik-2 Makcik-2 Abang-2 Kakak-2 Adik-2 sekalian , korang semua letak link blog korang kat ruang comment ! Tengah rajin nak follow ni , before that , follow I punya blog dulu , k ?

 
Hahahahah..memang terbaiklah ayat korang. Aku suka!!!!