Udang...aku masih mampu tersenyum lagi ^_^

Assalamualaikum



Harap anda sihat selalu. Hari ni terdetik hati nak update blog. Entry kali ini mengenai 'udang'. Haa udang ni adalah makanan fav saya juga termasuk family saya. Nasib baik kitorang tinggal di Daerah Tawau yang kaya dengan pelbagai makanan laut yang segar-segar dan murah-murah ini. Kalau tidak tak dapatlah nak makan udang selalu.

Walaupun kami sekeluarga alah dengan udang tetapi itu tidak menjadi satu masalah. Bagi saya 'makan dulu, alah tu belakang cerita'. Lepas makan baru la menyesal tak tentu fasal. Huh....Abang saya lagi teruk makan sedikit badan dia terus ruam dan timbul merah-merah dan gatal-gatal di kulit. Terpaksa pergi hospitallah jawabnya. Taubat kejap jer pastu makan udang lagi hahahah. Ini kes tak tahanla tengok menu udang kat rumah yang dimasak oleh saya..cewahhh...


Seterusnya udang pun berkait rapat juga dengan kerja saya, baru-baru ni saya dalam proses mengaudit satu company yang menjalankan bisnes udang. Huh kira mencabar jugalah nak lakukan analisis..pening kepala beb..sekarang pun kerja-kerja menganalisis belum siap-siap..aku tak tahulah kalau bos mengamuk esok-esok. Huh tension tapi tension yang positif la...^_^  Saya masih mampu senyum lagi..heheheh

No comments: