Kalau dah minat


Assalamualaikum

Ya sudah lama Cik Zai (CZ) tak update blog ( padahal pagi tadi dah update wahaaa). Semalam dan kelmarin Cik Zai sibuk buat kuih raya. Seriously, CZ dah terror buat kuih raya. Sekarangkan mudah. Ambil sahaja mana-mana resipi kuih raya kat internet dan ikut instruction confirm kuih raya menjadi. Kalau korang tak percaya korang cubalah buat. Bukan sekadar jadi malahan rasanya ‘wa cakap sama lu aar fullamakkk, sedapp!’ So, sekarang tak ada lagi alasan kepada wanita-wanita di luar sana tak tahu memasak sebab segalanya hanya di hujung jari anda, ya tidak?

Kuih almond dah siap ^_^

Tengah-tengah CZ buat kuih semalam sambil mengeluh kepenatan tiba-tiba bapa muncul di muka dapur dan berkata “itulah, rasa-rasanya yang mana satu CZ sanggup kerja jual kuih ka atau kerja audit?” Then, Cik Zai bersuara “ kalau kerja jual kuih taklah susah berbanding kerja audit.  Penat memang penat tapi tak adalah pening kepala dan stress bukan main, tapi kalau kerja audit dengan penatnya, pening kepalanya, stressnya bercampur baur”. Tapikan, walau bagaimana stress, pening kepala, dan penat sekalipun kerja audit tapi aku tetap pilih audit hihihih.

Anda pula semua bagaimana? Mungkin ada antara korang kurang bersetuju dengan pendapat CZ kan. ‘Iya, emang pemikiran orang itu beda’. Fullamak terror pulak aku berbahasa Indonesia ya ^_^.

Kesimpulannya, kalau kita dah minat sesuatu kita tak kisah dan sanggup menanggung segala risiko. PEACE!

2 comments:

Aki said...

minta kuih raya sikit.. :-p

Zainab said...

Aki..boleh..datanglah rmah beraya...hihihh