Tutorial Background Cantik & Kemas

Assalamualaikum
Korang nak tahu bagaimana nak buat background yang cantik dan kemas? Tak tahu nak mana nak dapat? Ok, jom Cik Zainab ajarkan...

  1. First korang cari background yang korang nakkan tu. Cik Zai cari kat MyCuteGraphics jer !! Dah dapat background korang savekan picture tu kat mana-mana dulu.
  2. Login > Dashboard > Design > Template Designer > Background. 
  3. Klik jer bahagian dalam bulatan hijau tu yang penunjuk anak panah dalam gambar di bawah.

Jika kurang jelas korang click kat picture


Klik 'upload image'



Klik 'Browse' dan pilih pic background yang korang save pada awal tadi



Lepas tu korang klik 'DONE'






Kalau korang dah rasa ok 'click apply to blog'

Selesai, mudahkan nak tukar background kalau guna template. Kalau guna layout payah ckit..


1 comment:

Jasmin said...

hehe, thanks....
suke2...(^_^)