Tutorial bunga sakura berguguran di blog korang



Assalamualaikum


Kalau image kurang jelas korang buka jer myshorthand.blogspot.com

Korang nak tahu tak macam mana nak buat effect bunga sakura berguguran macam yang ada kat blog Cik Zai? Haa ni yang Cik Zai nak ajarkan ni. Caranya sangat mudah sangatttt…

1.     Login > Dashboard > Design > Add Gadget 
2.     Copy code di bawah ni ke dalamnya..


<script src="http://postrecent.googlecode.com/files/SakuraGugurdj.js" type="text/javascript"></script>

      3.  Save Template dan lihat hasilnya…Tarraaaa ^_^….

p.s    kalau tak dapat buat sila beritahu Cik Zai di bahagian komen k..




5 comments:

athira said...

aku mau zainab....

Zainab said...

iaa..dipersilakan ambil my fren ^_^..dialu-alukan....hihihh

Abdul Hafizuddin Abdul Hashim said...

akak menjadi la.....tapi ada tak war na hitam???

Mama Taqin said...

Salam,x jadi nape ea

myvitasakurahouse.blogspot.com

Indahnya Kau & Aku said...

follow blog saya yer