Tayar kereta kena rantai lagi !


Assalamualaikum
Petang tadi ada satu kejadian. Rakan sepejabat yang pada mulanya memerhatikan kereta-kereta dari aras 3 pejabat tiba-tiba bersuara “Zainab cepat sini!! Ada kereta kena rantai lagi! Cepat cepat!”.  Aku apalagi buka langkah seribu tidak mahu ketinggalan walaupun kes kena rantai ni adalah perkara biasa di area hadapan bangunan pejabat.  Yeah! Aku sempat melihat pihak berkuasa merantai tayar sebuah kereta dan aku lantas berkata “alalala kesiannya, kereta sapalah pula jadi mangsa hari ni ya?”..

Beberapa minit kemudian pemilik kereta muncul tanpa dia menyedari keretanya dah kena rantai. Dia dengan selambanya menghidupkan enjin dan mengundurkan keretanya untuk keluar dari petak letak kereta. Ohhh malang sekali keretanya tidak dapat diundurkan dan dia baru perasan bahawa ada yang tidak kena dengan keretanya. Bila seorang wanita memberitahu bahawa tayar keretanya telah kena rantai barulah dia sedar punca keretanya tidak dapat diundurkan.

Kitorang yang melihat dari tingkat 3 rasa kesian dengan pemilik kereta tapi apakan daya silap pemilik kereta juga kerana meletakkan kereta di tempat larangan meletakkan kenderaan.  Pihak berkuasa tidak akan suka-suka mengambil tindakan sekiranya kita tidak mencari masalah.

So, bagi korang yang selalu meletakkan kenderaan di tempat larangan meletakkan kenderaan perlu beringat hari ni mungkin anda bernasib baik, lain hari mungkin tayar kereta anda pula akan kena rantai (hahah). 

Beringat sebelum kena!


2 comments:

june junies said...

kalau dlm masa 29m untuk 370patah perkataan brape p.s.m saya

june junies said...

kalau dlm masa 29m dpat type 370 pth perkataan brape agaknya saya punya p.s.m