BACKGROUND CANTIK (SOFT PINK)!!!


Assalamualaikum

Siapa suka pink sila angkat tangan!!!! ^_^

Hari ni nak kongsikan pink background yang boleh anda gunakan untuk blog korang. Pink ada banyak tapi tak semua yang cantik. So, di bawah ini adalah contoh pink yang cantik untuk background blog korang. Cik Zai memilih soft pink sebab soft pink ni tenang dan bila orang terjah blog anda pun diorang tak akan sakit mata baca blog anda lama-lama.

Ni fav background Cik Zai


Ni pun best..lembut jer colour







Polka dot

Korang tahu tak macam mana nak pasang background kat blog korang ni? Haaa?! Tak tahu macam mana nak pasang?! Meh Cik Zai tolong ajarkan.

Mula-mula pilih background yang korang suka yang kat atas tu dan korang savekan kat mana-mana.

Pergi ke Dashboard --> Design --> Template Designer --> Background. Haa korang akan nampak background image korang.

Klik pada image background korang dan akan keluar select background image. Kat situ korang ada nampak perkataan upload haa korang tekan yang tu.

Upload --> select image yang korang dah savekan tadi --> klik Done --> Apply to blog. SIAP…

11 comments:

stereohearts said...

warna hijau takde ?

Cik Zai said...

Hijau on the way ^_^....

farah@engoys said...

Yunk i love your blog... Oh sejuk hati tengok color2 pink ni hehee...

Cik Zai said...

Thanks Farrah ^_^...

Jasmin said...

Cik Zai thnks bnyk2...sye mmg dah cari lama tuto ni....
buat la byk2 agi warna..^_^

miss secret98 said...

thanks♥

CHELSEA NICOLE said...

Ambik background awk..y nmpak vintage tu.. :) semart ssgt

farhalurve said...

bengang sgt2 bile tetibe BG asal hilang ..
naseb tjumpe blog nim .. hoh0..
thanks sis :)

Cik Zai said...

Welcome Farhaluve ^_^

dirah sor II said...

dah g dashboard tpi x der disegn ponw..kalo psg blogger kan trus ade dashboard..mmg x der desingn

Gadis Merah Jambu said...

Sy suka pink sangat2!!!!!!!!!!!!!!!