TIPS MEMILIH BACKGROUND DAN BACKGROUND HIJAU LAWA!!!


Assalamualaikum

Hari tu ada orang request nak background hijau. Cik Zai dah try cari dan hasilnya jeng jeng sila lihat contoh di bawah.


Polkadot








Ni yang bercorak sikit






Tak cantik erk? Sorry, sebab background hijau tak banyak pilihan. Mungkin disebabkan faktor kurang permintaan.

Sebenarnya background  yang simple pun dah memadai asalkan korang pandai matchkan insyaallah lawalah blog korang. 

Bila pilih background Cik Zai ada tips tersendiri iaitu.....

  • Elakkan background yang crowded.
  • Elakkan menggunakan background yang mempunyai jalur miring/senget.
  • Elakkan background yang ada banyak sangat warna.
  • Elakkan background yang ada banyak sangat gambar.

Untuk cara pasang background klik di sini.



1 comment:

Jasmin said...

yea!thanks cik zai...^_^