TUTORIAL KOTAK BLOCKQUOTE YANG KEMAS!!!

Assalamualaikum


Cik Zai nak ajar tutorial.


Semalam aku dah ubah kotak blockquote aku jadi macam ni. Aku rasa elok juga sebab ia lebih kemas dan mudah dibaca.

Gambar ni kurang jelas, sila scroll ke bawah untuk imej yang lebih jelas.

Bagaimana nak buat kotak Blockquote yang kemas ni?

Macam biasa ke Dashboard > Design > Edit HTML > dan thick pada Expand Widget Templates > Tekan Ctrl F serentak.

Cari kod ini 

.post blockquote {


Letakkan code yang ini di bawah kod yang korang cari tadi. 

    border:2px dashed #000000;
        -moz-border-radius-topleft: 10px;
        -moz-border-radius-bottomright: 10px;
    -moz-box-shadow: 0 0 18px #FF3399 ;
    -webkit-box-shadow: 0 0 18px #FF3399 ;
        }

 Dah siap tekan PREVIEW dulu, if ok SAVE terus.


 Credit to: 

http://www.lyssasecret.com/p/tutorial.html 

 

11 comments:

Syat0za Zai said...

zai dari dlu tak pernah buat blockquote..haha... entah kenapa -,-

Syat0za Zai said...

zai dah buat dah ni :D thanks kak :) tapi entah bila nk gunanya...huuhuhu

Cik Zai said...

Erm ni Zai tahu tak macam mana nak guna?

Syat0za Zai said...

err, tahu :D nnti2 zai guna..

Jasmin said...

dah jadik!!
thanks kak zai

Cik Zai said...

Welcome Jasmin ^_^

mizzcatalyzz said...

knapa bila tulis yg ini (.post blockquote { ) dia tulis phrase not found. nk bg jmpa mcam mna eh..?

Cik Zai said...

mizzcatalyzz awak lupa thick expand widget kot...

Farcon Faryan said...

kak zai .. font blogger mslmh tu ape? tq :)

Cik Zai said...

Farcon..alahai nak tanya font pula..cik Zai pun tak pasti...cuba try cari satu2 kat font PS...

kacang buncis said...

salam...kalau letak blockqoute nie mmng semua post akan automatik ada ke