Awak budak baru belajar ke?


Assalamualaikum





Gambar atas ni bukan penulis blog My Trengkas.

Haa yang bawah ni barulah penulis real blog My Trengkas. Budak baru belajar. Baru ker?? No comment. Huh macam jawapan artis-artis gitu..hampehh…


Cik Zai budak baru belajar huahuahua..perasanlah kau Cik Zai...uweksss...!

Photo Doodle rasmi My Trengkas

Assalamualaikum






















Korang.... cantik tak gambar-gambar untuk doodle rasmi blog My Trengkas ni? Mestilah cantik sebab Cik Zai bukan edit sendiri hahahha. Ni Cik Zai guna PhotoFaceFun.com
 

Ek eleh macam ko jer ada impian CZ...


Assalamualaikum




Minggu lalu seorang kawan Cik Zai dari perak order gelang mutiara & kristal dari Cik Zai. Banyak juga dia order. Lebih kurang 43 pcs. Semua design dia tempah sebab katanya nak jual dekat sana. So, semalam dah kirim dan hari ni dia dah dapat dah. Cepatkan …sebab Cik Zai selalunya akan pos guna Citylink.

Disebabkan dia order banyak so Cik Zai bagi harga terbaik punya. Berapa terbaiknya? Bak lagu Siti Nurhaliza “Biarlah Rahsia”…cehhhh…heheheh…

Itu cerita pasal perniagaan…



Hari ni di ofis meja Cik Zai penuh dengan dokumen…huh kalau boleh rasa nak ambil mancis dannnn….oppppsss ^_^… Mana nak filing lagi, mana nak rekod, mana nak audit, mana nak bakar lagi…ehhhhh ehhhh silap… ampun boss…^_^

Korang jangan kata aku pemalas tau, aku suka banyak kerja. Lebih baik banyak kerja dari tak ada kerja. Impian aku kan nak jadi Secretary yang 'Cemerlang, Gemilang dan Terbilang'. Kalau boleh aku nak kuasai kedua-dua bidang ni Kesetiausahan dan juga audit. Lagi satu, impian aku nak jadi usahawan berjaya. Banyak juga impian aku ni….aku baru perasan….ada beratus-ratus lagi yang aku tak sebut ni. 

Paling penting impian aku nak jadi manusia yang berguna untuk masyarakat, bangsa dan agama. 

Insyaallah…

Pelancaran Asesori Mutiara & Kristal ...12 peratus diskaun!!!!

Assalamualaikum

Dengan rasminya My Trengkas melancarkan penjualan aksesori-aksesori yang pertama. Untuk penjualan yang pertama ini harga yang ditawarkan memang terbaikkkk punya!! Usah risau kerana harga-harga memang cukup gempak dan sesiapa pun mampu membelinya.

Anda tak percaya????

Jom scroll ke bawah….

MK 1 (MUTIARA KRISTAL)
 RM7.00
AVAILABLE


M2 (MUTIARA)

RM8.00
AVAILABLE


M3 (MUTIARA)
RM8.00
NOT AVAILABLE



M4 (MUTIARA)
RM8.00
AVAILABLE


M5 (MUTIARA)
 RM8.00
AVAILABLE


M6 (MUTIARA)

RM8.00
AVAILABLE

Kepada yang berminat sila tinggalkan komen di entry ini ataupun emel Cik Zai di (zai_salam@yahoo.com). Harga yang diberikan tidak termasuk kos penghantaran (postage). 

Cara pembayaran

Cik Zai menerima Tunai serta anda juga boleh terus bank-in ke no. akaun Cik Zai. Sebarang pertanyaan sila inbox terus kepada Cik Zai di Facebook.

Berita baik!!! Anda inginkan diskaun??? Ya, sekiranya anda membeli lebih dari 5 items anda layak mendapat 10% diskaun. Bagi yang menjadi follower Cik Zai anda layak mendapat 12% diskaun.

So, apa tunggu lagi dapatkan aksesori mutiara & kristal anda hanya di My Trengkas ^_^..


Pabila Diri Terletak Di Tengah-Tengah!!!


Assalamualaikum




Kadang-kadang satu pihak berpendapat begini…..
Kadang-kadang satu pihak lagi berpendapat begitu….

Tetapi……

Kedua-dua pihak masing-masing mahukan pendapat mereka diterima pakai….

Aku???

Aku berada ditengah-tengah…..
Pening…..
Mana satu pendapat yang perlu aku terima….

Bagiku tiada siapa yang menang….
Kedua-dua mempunyai pendapat yang betul….
Akan tetapi bertolak ansurlah sedikit…
Beri penjelasan atas pendapat masing-masing…
Semoga pabila diadakan perbincangan dan penjelasan, pendapat kedua-dua pihak boleh dibuat pertimbangan dan dijayakan….