Tips Membasmi Lalat

 
Assalamulaikum



 
Kadang-kadangkan rumah kita bukan main bersih, berkilat dan wangi lagi tapi lalat still datang juga. Kenapa? 

Sebut pasal lalat, lalat ni suka tempat-tempat kotor jer. Mungkin korang akan kata “ala rumah awak kotorlah tu sebab tu banyak lalat”. Jangan risau anda silap sedikit sahaja..

Aku bagi contoh…

Sekirannya rumah anda bersih sebersih-bersihnya tapi kalau kawasan rumah anda berhampiran dengan tempat penternakan ayam tak guna juga. Lalat akan datang as long as ada bau makanan dan masakan.

So, macam mana nak atasi masalah lalat?

Senang jer,cara paling mudah korang belilah pelekat lalat. Murah jer pelekat lalat ni kalau kat supermarket RM0.60 satu tapi better korang beli la yang 10 pcs sekali. Cara nak guna korang buka dan bentangkan di bahagian yang banyak lalat. Bila lalat tu hinggap jer ia terus melekat pada kertas pelekat lalat tu..hihihihih…

Korang nak tahu betapa efisiennya pelekat lalat ni sila lihat gambar di bawah....



Pelekat lalat



Aku tak nak bagi korang geli tengok cuma aku nak tunjuk betap efisiennya pelekat lalat ni...hihihihih


Mudah dan selamat bukan….hihihihi

No comments: