Kalau Nak Main Internet Kena Kemas Bilik Kakak Bersih-Bersih..


Assalamualaikum...


Adik aku...

Aku catu penggunaan internet adik aku dan adik sepupu aku. Sebab bila diorang guna internet asyik-asyik benda tak berfaedah, benda tak berfaedah asyik-asyik! Kalau diorang cari maklumat yang berfaedah ker aku confirm bagi diorang men internet lama-lama punyerlah. Aku kan kakak yang baik. So, pagi tadi tengah-tengah kemas rumah aku kata dengan adik dan adik sepupu aku...

“Siapa nak main internet?” 

Huh punya semangat diorang angkat tangan. Macam The Flash

Aku bagi syarat dengan diorang “kalau nak main internet kena kemas bilik kakak bersih-bersih”. On the sport mereka setuju. Dalam hati aku kata “aik internet punya pasal semua setuju??” 

Bila diorang dah kemas aku gi check. Wow bukan main bersih bilik aku! Siap dengan rak buku aku terkemas. Pandai juga adik aku yang kecik ni mengemas yer, aku baru perasan hari ni.

Lastly, aku pun bagilah diorang guna internet lama-lama hari ni. Dalam 2-3 jam. Hihihih..kesian diorang kena buli …


TRAUMA SPAGHETTI


Assalamualaikum...





Kitorang nak ubah mood malam ni nak makan malam dengan makanan ala-ala barat. So, pikir-pikir kitorang sepakat nak masak spaghetti. Bahan-bahan semua dah beli tinggal nak masak jer.

Kakak aku kata “shhtttt…sediakan bahan tu senyap sikit nanti jiran-jiran dengar kita first time nak masak spaghetti ni”….huwaaaaaahahahah

So, kitorang pun masaklah sos spaghetti ikut suka kitorang sebab kitorang memang tak ada resipi untuk buat spaghetti ni and of courselah kitorang ada beli sos spaghetti prego sebab itu jalan termudah hahahaha…

Bila dah masak semua kitorang pun hidangkanlah untuk adik dan adik sepupu yang tengah bercuti dekat rumah. Punya cantik kitorang hidangkan..fullamak…

First impression diorang bila tengok makanan yang dihidangkan? ….

WOWWWWWWWW!!!!

Tapi bila diorang mula telan terus tak terkata. Adik aku asyik-asyik complain dan kata “eeeee peliknya rasanya, sedap lagi telur goreng”….hahha aku pun geli hati tengok mimik muka diorang menghabiskan spaghetti yang langsung tak sedap itu. 

P/S      Memang aku kena buat ulangkaji untuk resipi Spaghettilah lepas ni.

CUTI TAPI KERJA, KERJA TAPI CUTI


Assalamualaikum...




Cutiiii lagi…yeahhhhh…yippiiii….next Monday baru turun kerja semula…^_^

Tapi….

Boss pesan bawa balik kerja dan siapkan sebab isnin nanti dia nak continue kerja tu...

Uhukuhukuhuk…baru jer aku nak rasa aman sedikit daripada esaimen-esaimen ni semua..

CINTA KURA-KURA


Assalamualaikum

Kisahnya bermulaaa..... Si kura-kura datang kerja pada hari sabtu...


Sungguh boring hari ni..boring boring boring...nak buat kerja pun tak ada mood...rilek2 japlah...



Gayut jap dengan gf, guna telefon ofis jimat prepaid I ….



Bos hari ni tak datang kerja haaaa cantekkk..aku jadi boslah kejap....



Huwaaa mengantuk…tido jap pun ok juga ni…zzzZZZZZ


 
Tepat pukul 12.30 tengahari…. “yuhuuu balik kerja”…..

Pesanan: Jangan contohi pekerja yang tidak amanah dan tidak berdisiplin serta makan gaji buta seperti ini...tak baik taw...huhuhuh