TRAUMA SPAGHETTI


Assalamualaikum...





Kitorang nak ubah mood malam ni nak makan malam dengan makanan ala-ala barat. So, pikir-pikir kitorang sepakat nak masak spaghetti. Bahan-bahan semua dah beli tinggal nak masak jer.

Kakak aku kata “shhtttt…sediakan bahan tu senyap sikit nanti jiran-jiran dengar kita first time nak masak spaghetti ni”….huwaaaaaahahahah

So, kitorang pun masaklah sos spaghetti ikut suka kitorang sebab kitorang memang tak ada resipi untuk buat spaghetti ni and of courselah kitorang ada beli sos spaghetti prego sebab itu jalan termudah hahahaha…

Bila dah masak semua kitorang pun hidangkanlah untuk adik dan adik sepupu yang tengah bercuti dekat rumah. Punya cantik kitorang hidangkan..fullamak…

First impression diorang bila tengok makanan yang dihidangkan? ….

WOWWWWWWWW!!!!

Tapi bila diorang mula telan terus tak terkata. Adik aku asyik-asyik complain dan kata “eeeee peliknya rasanya, sedap lagi telur goreng”….hahha aku pun geli hati tengok mimik muka diorang menghabiskan spaghetti yang langsung tak sedap itu. 

P/S      Memang aku kena buat ulangkaji untuk resipi Spaghettilah lepas ni.

5 comments:

!em@ GurLz said...

hihi...sme la ngn iema...
1st time wt nth pape rse... wt mee goweg lg sedap...
ingt nx blaja wt kuah nye, tp cmpai ckunx x blaja2 ^^

zana said...

hehe..teruskan usaha ye hehe

Cik Zai said...

Zana...Insyaallah..hehehe..sy mesti berusaha...^_^

Cik Zai said...

Iema lpas ni mmg tak nak makan spghetti dengan sos prego lagi...cukuplah sekali..trauma..hihih

Wanieys said...

nanti wat lagi mesti jadi hehe