CONTOH RESUME


Assalamualaikum…




Hari ni CZ nak kongsikan contoh resume. Rasanya tak lengkap kalau hanya ada Job Application Letter tapi tak ada resume kan3.... 

Sekarang kalau nak cari kerja kena cari kerja dengan cara menghantar resume ke tempat-tempat yang anda dah aim itu.

So, apalagi jom kita tengok contoh resume yang Cik Zai dah sediakan ini. Korang download jer terus contoh yang Cik Zai berikan dan korang tinggal edit-edit jer maklumat korang. Senangkan...Cik Zai memang tak nak susahkan korang pun...




Dah download jangan lupa tinggalkan komen kat bawah. Good luck untuk korang yang tengah mencari pekerjaan....PEACE...


P.S.    Pastikan anda telah daftar@Signup 4shared sebelum mendownload. Sekiranya anda belum daftar maka tak dapatlah anda download secara percuma. 

P.S.

Untuk pengetahuan korang, permohonan contoh email secara percuma terus ke email anda sudah ditutup pada 28.03.2013 tepat pukul 7.30pm. Korang boleh download sendiri secara percuma  di   Contoh Resume BM .




76 COMMENT:

Anonymous said...

DEAR CZ, tqvm 4 da info..

Cik Zai said...

Welcome ^_^

Anonymous said...

Maaf cik zai...blh x pm kt emel resume...sy xblh dwload...asyikin_akma@yahoo.com...

Cik Zai said...

Dear Asyikin akma...already sent to you ^_^

siti khadijah said...

thanks a lot CZ.... (^_^)

Cik Zai said...

sama2 Siti Khadijah....^_^

Oliver Ng said...

hello, may i ask if the resume for spa interview can be written in english?

Anonymous said...

hello, boleh saya tanya resume untuk temu duga spa boleh tulis dalam bahasa inggeris?

Anonymous said...

Terima kasih..=)..sgat bagus.

Cik Zai said...

Oliver...for SPA better in Malay...^_^

Cik Zai said...

Welcome ^_^

ASMIDA said...

CIK ZAI.. Xleh nak download la.. huhuhu.. leh x anta kat email saya.. asmida@cidb.gov.my :(

Anonymous said...

dear cik zai.. saya pun takleh download huhu.. boleh tolong email? neofelis_b@yahoo.com
thanx banyak2!

Anonymous said...

boleh x awk sent resume tu kt emel..? sebab x leh download..farhanna_isa@yahoo.com
tq (:

Anonymous said...

hi tq... any tips tuk temuduga tak... tuk finance ... cara berpakaian.. please

Cik Zai said...

Welcome ^_^....finance pakaian kena smart n formal^_^

Anonymous said...

cik zai... yaya xleh download.. tlg emailkan boleh x? Luv_yaya91@yahoo.com tq so much

Anonymous said...

Assalamualaikum..saya tak dapat nak download..kalau tak keberatan tolong email boleh..tini81@yahoo.com..tq..

Balqis said...

erm cik zai boleh send kat email x? internet slow r nk download...

Anonymous said...

Alhamdulillah TQ so much Tuan Tanah :)

Anonymous said...

assalamualaikum cik zai..:-)
sy xleh nk download..,
tlong emelkn bleh...
ni emel sy khazinatulasrar09@gmail.com
makasih byak cik zai:-)

Muhammad Syafiq Bin Adnan said...

thx sbb post bende yg bgune sngt2 for me :)

Anonymous said...

salam..
bleh antr kt email sy x??
sue_akma93@yahoo.com
thanks

Anonymous said...

salam..
leh antar x kt sue_akma93@yahoo.com

Anonymous said...

CIK ZAI.. Xleh nak download la.. huhuhu.. ble x hantar kat email saya.. akueslumber@gmail.com..tengkiu kak....

Anonymous said...

Salam Cik Zai..
Boleh tolong emelkan resume ni..sy xbleh donwload..
inda_37@yahoo.com
thanks.:)

Cik Zai said...

Anda perlu daftar 4shared sebelum mendownload. Sekiranya anda tak daftar@signup maka anda tak dapat download secara percuma.

Anonymous said...

kalau resume spa nk yg ringkas kan...dia just nk yg simple je..klu kita tambah apa yg dia nk boleh ke...

Cik Zai said...

Boleh ...takder masalah ^_^

DILA said...

CZ.. sy x leh nk dwld la. dgn jasa baik CZ, plz pm kt emel sy sagitarius_dila@yahoo.com

Anonymous said...

thanks a lot CZ...lets smile 4 ur helping...^_^

Anonymous said...

Ben_jelita : Salam, dear..tq =)

Anonymous said...

mohon email boleh? x dpt nk download. norafidah232@gmail.com
terima kasih. (^___^)

Shafiq Bakri said...

Terima Kasih Cik Zai..contoh resume anda banyak membantu :)

Anonymous said...

kak,,,xdpt download,,,blh send kt emel ni x,,, suhanizahsami@yahoo.com terima kasihh,,,

Anonymous said...

kak, boleh tak tolong emelkan kat sy. suhainiza432@yahoo.com

sy takleh nak download. pls...
thanks...

Anonymous said...

banyak membantu.tq sangat2 cik zai. :)

Anonymous said...

thx!! sangat membantu..
entry yang mudah tapi sangat membantu


cadangan upload ker rs atau hotfile untuk memudahkan pendowloadan tanpa ken daftar

ridzuan said...

https://hotfile.com/dl/191881100/da1d352/CONTOH_RESUME.doc.html untuk kegunaan bersama

Anonymous said...

blh emel kan utk sy x?? xley donwload laa... anemzar_134@yahoo.com ...thanks :)

areen said...

thank q

Anonymous said...

hello ms.zai.. bole tlg emailkan contoh resume ni d email sya... ivanna_yvonne@yahoo.com

Anonymous said...

salam..hntr resume kt email sy bleh..?wanidaud8811@gmail.com..
tq ea

Anonymous said...

salam..sy xbleh nk download la..bleh x tlg bg kt email sy...awienamida89@yahoo.com....tq

Anonymous said...

salam cik zai,, sy xbleh nak dwnload lah.. dgn jsa baik cik zai,, tlg emailkan cntoh resume ni di email sy,, syahidatulamira@rocketmail.com.. terima kasih :)

Anonymous said...

salam..hntr resume kt email sy bleh..?mmcyap87@gmail.com
tqvm.. :)

Anonymous said...

Salam.nice tips!..
boleh hantar ke emel saya x..hehe...xbole downloas...thnx in advance!
rockstarz87@yahoo.com

Hamba Allah said...

kak email kat sy bole...xleh nk download,4shared kna blok

Anonymous said...

jalan2 via google terserempak blog ni..tqvm for the sharing.. :)

Anonymous said...

Sslam CZ.tolg email kt sy contoh resume ni,,16/4 ni de interview W17 Pembntu tdbir kewangan....

Anonymous said...

Salam cik zai,

tolg email yer,,xbole download..16/4 ni de interview nora_aqua88@yahoo.com

Che Ridzuan Wan said...

salam cik zai

saya pon ader interview spa utk jwtn Pembantu Tadbir (Kewangan) Gred W17 pada bulan 4 2013 ni harap cik zai boleh bagi panduan sikit mengenai soalan2 yang akan ditanye oleh penemu duga dan contoh resume cik zai

jasa baik cik zai amat dihargai.

Maisyarah Sazali said...

Salam, Cik Zai.. jgn lupa yer email contoh resume.. hehehehe.. dh signup 4shared tp still xleh..
maisyarahsazali90@gmail.com

TQ :))

aiza amira said...

Salam Cik Zai, boleh email kan resume dan cover letter di email saya? aiza_amira89@yahoo.com
TQ a lot ye ..:)

aiza amira said...

Salam Cik Zai, boleh email kan resume dan cover letter di email saya? aiza_amira89@yahoo.com
TQ a lot ye ..:)

Cik Zai said...

Untuk pengetahuan korang, permohonan contoh email secara percuma terus ke email anda sudah ditutup pada 28.03.2013 tepat pukul 7.30pm. Korang boleh download sendiri secara percuma di http://myshorthand.blogspot.com/2013/03/contoh-resume-bm.html atau bagi yang rasa nak juga Cik Zai emailkan contoh resume ke emel korang sila baca link dibawah.

http://myshorthand.blogspot.com/2013/03/contoh-resume.html

yaya said...

xbole download..bole x emailkn kt sy..ni email sy..yayashemura@rocketmail.com..

si mata perang said...

ash_like_snow25@yahoo.com
please kak...
mak da pakse2 da ne...resume nk bwat pun sy pening2 lg..=="

Anonymous said...

salam n morning sis, saya ade interview for N27 THIS END OF mAY N mereka minta satu resemu yang ringkas n padat. boleh tak sis tolong sendkan kat emel saya: only1inheart@yahoo.com n boleh tak beri penerangan tugas untuk N27. THANK YE SIS....

Cik Zai said...

Untuk pengetahuan korang, permohonan contoh email secara percuma terus ke email anda sudah ditutup pada 28.03.2013 tepat pukul 7.30pm. Korang boleh download sendiri secara percuma di Contoh Resume BM atau bagi yang rasa nak juga Cik Zai emailkan contoh resume ke emel korang sila baca link dibawah.


http://myshorthand.blogspot.com/2013/03/contoh-resume.html

Anonymous said...

salam ,boleh tak post dekat kirim dekat saya resume sebab takboleh download.ini email saya. shinkayaphets@yahoo.com

Anonymous said...

salam cik zai..
sy xdpt dload..boley x tlg emailkn ntuk saya?
misc_yaya@yahoo.com
terima kasih =)

yana said...

Sgt2 membantu.. terima kasih bnyak2 yer.. mintak izin gune pkai resume nie.. =)

Cik Zai said...

sama2 ^_^ guna jer ...

Anonymous said...

syukran :)

Ash Isaac said...

assalamua'laikum..
xdpt download la cik zai..
boleh email saya dekat shah_erol93@yahoo.com..
terima kasih byk2 atas bantuan.. :)

eiyna jan said...

assalam..
Saya pown ta bole download lah cikzai :'(
bole emailkan ke bapakangbabi@gmail.com ?
Maap email agakk biadap tp trpksa coz pnjm email kawan. *malu*
harap cik zai dapatt membantu :*

eiyna jan said...

assalam..
Saya pown ta bole download lah cikzai :'(
bole emailkan ke bapakangbabi@gmail.com ?
Maap email agakk biadap tp trpksa coz pnjm email kawan. *malu*
harap cik zai dapatt membantu :*

eiyna jan said...

Harap dapatt di emailkan ke bapakangbabi@gmail.com :)

Aiman Shamsuddin said...

Thanks CZ! ;)

syieda_syaada said...

saya download. thanks yer hehe :)

Anonymous said...

Salam cik zai...saya da bkali2 try download resume 2 tp xdpt2 ja...dr smlm lg...naik pening da buat...minta jasa baik cik zai email saya...saya harap sangat3:(segala jasa baik hanya tuhan yg mampu mbalasnya suhaini_aris@ymail.com. ..thx a lot

Cik Zai said...

Cik Suhaini done... Semoga berjaya ^_^

nurul shafiqah said...

CZ tlg emelkan dkat sy bley..xbleh dowload la..nie email sy..
shafiqah_abuhassan@yahoo.com
tq:)

nurul shafiqah said...

CZ tlg emelkan dkat sy bley..xbleh dowload la..nie email sy..
shafiqah_abuhassan@yahoo.com
tq:)

nurul shafiqah said...

CZ tlg emelkan dkat sy bley..xbleh dowload la..nie email sy..
shafiqah_abuhassan@yahoo.com
tq:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...