RAKAN SETIA, RAKAN SEKOLAH MENENGAH


Assalamualaikum…

Dah masuk hari raya kelimaaaaa!.....


Semua suka beraya, semua suka ambil gambar 

Walau raya ke5 kehangatan hari raya masih terasa. Cik Zai dan rakan-rakan ex sekolah menengah mengambil kesempatan raya ke5 untuk berkumpul dan ziarah-menziarahi rumah masing-masing.

Korang tahu tidak dalam banyak-banyak rakan, rakan paling setia adalah rakan yang mana satu? Rakan sekolah rendah, rakan tadika, rakan sekolah menengah,rakan diperingkat pengajian tinggi ataupun rakan sepermainan?

Selalunya, rakan sekolah menengahlah. Sebab yang pertama, kan ker masa SPM kita dan rakan-rakan berjuang berlajar habis-habisan  bersama-sama semata-mata nak dapat result cemerlang dalam SPM. Kita stay kat sekolah hingga petang sebab plan nak study group tapi lastly study group bertukar ke gossip group teheee (memang biasa).

Sebab yang kedua, kawan-kawan sekolah menengah ni  kita kenal bertahun-tahun oleh sebab itu segala baik buruk, hati budi kita dah memang kenal serta arif sangat-sangat. Bila kawan kita marah kita pun marah tak nak kawan, sekali esok kawan semula (erk eleh perkara biasa).

Sebab ketiga, kebanyakan rakan sekolah menengah ni kita tinggal di daerah ataupun bandar yang sama dengan kita dan ini memudahkan serta membolehkan kita sering berjumpa walau pada hari cuti semata. Kadang-kadang tu kawan kita tinggal berjiran jer dengan kita tak gitu?

Sebab keempat, kelima dan seterusnya Cik Zai tak perlu nak terangkanlah sebab at the end pun Cik Zai tetap berpihak pada pendapat Cik Zai teheee.

THANKS TO BE MY FRIEND GUYS

1 comment:

Nurul Husna Mohd Hassan said...

saya konvoi raya masa raya ke-5, tu pun tak ramai yang join :)