CONTOH RESUME


Assalamuaalaikum...



Entry kali ni Cik Zai direct to the point k. Ramai kat sini yang dapat panggilan interview SPA kan? Interview Swasta pun tidak kurang hebatnya. So, dikesempatan ini sementara korang masih tercari-cari idea bagaimana nak buat resume yang best, yang perfect, yang not badlah katakan haaa baik korang baca entry ni hingga habis sebab di akhir entry ni Cik Zai akan kongsikan contoh resume yang korang boleh jadikan contoh atau jadikan sebagai sumber rujukan korang.

Korang jangan main-main tau dan jangan kata ‘ala resume buat cincai jer sebab penemuduga just baca sekali imbas jer resume tu, sekarang ni penemuduga pandang kelulusan, siapa kelulusan tinggi tulah yang dapat’..ohohoho you are wrong exactly my dear..  Kita bukan macam zaman-zaman jepun dulu, masatu tak ramai yang berkelulusan tinggi, sekarang ni boleh dikatakan sesiapa pun ada kelulusan STPM, Diploma, Ijazah dan sebagainya. Sekarang ni persaingan untuk mendapatkan pekerjaan sangat hebat.

 FYI!!!!!!  Kini orang yang berkelulusan ijazah, diploma pun boleh memohon SPA untuk jawatan taraf SPM. Cuba bayangkan betapa sengitnya persaingan yang berlaku…

So, apa pentingnya resume? Resume mengandungi maklumat peribadi, kelayakan akademik, kebolehan dan pengalaman bekerja anda secara terperinci. Majikan@penemuduga selalunya membaca resume untuk menentukan sama ada anda akan dipanggil untuk temu duga ataupun tidak (shortlisted). Oleh itu, resume yang menarik dan padat dengan informasi berkenaan diri anda adalah amat penting untuk membolehkan anda dikenal pasti oleh majikan.

Untuk contoh resume korang boleh download di bawah. Cik Zai harap korang semua dapat pekerjaan yang korang inginkan dan semoga pekerjaan yang kita lakukan mendapat keberkatan. Aminnn…





12 COMMENT:

NUR AIN AZMAN said...

Thumbs up :)

Nurul Ain said...

salam sis..xboleh download pun...
sy ada temuduga tuk jawatan w17..
hntr kat email boleh x sis...
ainqaseh90@gmail.com

noni said...

cik zai, saye xbole la nak download resume ni. bole email ke saye x? saye pon nak interview ni minggu depan. pliss email at
schanoni99@gmail.com

Anonymous said...

blh x email kt sy contoh resume coz xdpt dwld.. rauney88@gmail.com..tQ sis

chue blueberry said...

assalammualiakum . kak zai , sue tak boleh pun nak download contoh resume tu . akk boleh hanta dekat email sue tak ? sue nak sangat tengok contoh resume tu . nanti kalo akk free tolong emaik ye kak :). ni email sue.
chue_blueberry@yahoo.com

chue blueberry said...

assalammualaikum , kak zai ~ tak boleh ak download laah . akk boleh email kat sue tak ??
dah try banyak kali , tapi still tak boleh . sue nak tengok sangat contoh resume tu . ni email sue .
chue_blueberry@yahoo.com

Anonymous said...

salam k.zai tlg upload contoh resume BM sy try upload xley la..tlg ye

Anonymous said...

tlg sent contoh resume BM kt ain_chan2007@yahoo.com,sy da try byk kali tp xleyla..tlg ye..

nor zila said...

tlg e-email resume dlm Bm
zila_jun91@yahoo.com

suhana said...

salam Cik zai..sy dpt interview W17..leh emailkan contoh resume..xbleh download la..tq..

Dila courtney said...

salam..cik interview sma ng cik zai dpt 2..cik zai email kt sy leh contoh resume..xleh dwload..tenkiu

Cik Zai said...

Assalamualaikum n hye semua..kepada yang nak contoh resume sila emel ke myshorthand@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...