Keputusan Interview SPA Cik Zai bagi jawatan Pembantu Tadbir Kewangan W17


Assalamualaikum…



Korang ingat tak Cik Zai pernah pergi interview SPA untuk jawatan Pembantu Tadbir Kewangan Gred W17 lalu? Cik Zai tahu korang mesti tak tahu. Korang boleh klik sini untuk tahu kisah interview tu.

Alhamdulillah, Cik Zai berjaya interview tersebut. Cik Zai selamba jerkan bila berjaya interview tu. Memanglah sebab kedua-dua interview yang Cik Zai pergi pada bulan 7 hari tu kedua-duanya berjaya. Korang tahu apa maknanya tu? Maknanya Cik Zai kena buat pilihan nak jadi Pembantu Tadbir Perkeranian/Operasi Gred N17 di Kementerian Kesihatan  Malaysia ataupun nak jadi Pembantu Tadbir Kewangan Gred W17 di Jabatan Perkhidmatan Awam.


First time Cik Zai rasa pelik, apasallah kedua-dua interview Cik Zai berjaya. Patut satu lulus dan satu lagi tak lulus. Bila dah kedua-duanya berjaya haa memang Cik Zai peninglah macam ni. Tak tahu mana nak pilih. Hebat tak Cik Zai? Sekali dua jawatan Cik Zai telah berjaya interview. Haa, korang kalau nak minta tips berjaya interview SPA dengan Cik Zai boleh-boleh, tinggalkan jer komen kat bawah k.

Apa-apa pun Alhamdulillah Ya Allah, di bulan Ramadhan hingga ke Syawal rezeki Cik Zai sangat-sangat murah. Terima kasih yang Allah.

P.S      Kepada sesiapa yang nak contoh resume sila download disini atau baca yang INI..

163 COMMENT:

Eeca Shyaa said...

Wow untungnya dapat dua-dua. >.< Saya ada dapat interview untuk imigresen hari tu. Tapi gagal sebab ada masalah mata. Sedihnyaaa. >.<

Siong said...

Hehe... Tahniah.... 2 tahun lepas saya pernah ambil interview pegawai imigresen juga.. Gagal dalam pemeriksaan mata juga. Setahun lepas atas sebab saya xcukup prepare saya xdpt pembantu tadbir po n17 ni... Akhirnya saya dapat jua...

Azuin Nazry said...

wah tahniah..jeles.kita nk lulus 1 pun belum tentu hihi

Cik Zai said...

Eeca Shyaa..takper...awak boleh cb lagi..sbb saya pun pernah dapat calon simpan jer untuk satu jawatan tu...rajin2 update SPA k...

Cik Zai said...

Siong tahniah..usaha tangga kejayaan...

Cik Zai said...

Azuin...lepas gagal interview beberapa kali mengajar sy untuk lebih bersedia ktk mnghadapi interview..alhamdulillah berjaya.

nina said...

salam sy dpt gak jwtan @..kt sma la cik zai tmpat lpor diri...

Anonymous said...

salam, sy dpt gak jwatn W17,kt sma la tmpat lpor diri

Cik Zai said...

Nina....awak dapat? Alhamdulillah..dapat JPA juga? Wahhh samalah kita ^_^

Anonymous said...

Congrats Cik Zai. Syukur rezeki ramadhan n syawal tu. Doakn sy k. Result temuduga sy kluar 17/9 nie. Katekn kalau xde rezeki sy nk berguru ngan Cik Zai la for the next interview kalau dipggil lg.
Kerja rjn2 k!!!

Liya Laa said...

Cik Zai, tahniah. Sy nak mtk tolong email dkt sy contoh resume boleh tak sebab sy xblh nk download dkt 4shared :( nie email sy, marlianamuhammad@gmail.com. Thanks in advance..

Cik Zai said...

Liya Laa...oraittt...nt Cik Zai emailkan K...

aqa_mynn said...

salam. cik zai, sy pn lulus juga tmdga.. sy dpt pmbntu tadbir krni operasi n17 di KKM n pmbntu tadbir kewangan w17 pn di KKM jugak. Alhamdulillah. skrg tngh pening nk pilih yg mana..

Cik Zai said...

aqa_mynn...hahahha alhamdulillah murah rezeki kita kan...so awak pilih jawatan mana satu?

aqa_mynn said...

xtau lg la nk pilih yg mana. sy dr trgnu. kalu boleh xnk posting jauh2. kesian kt suami n anak. cik zai pilih yg mana?

Cik Zai said...

Cik Zai pilih mana yang lapor diri dulu...lagipun ptpo kkm Cik Zai dah setuju terima tawaran...Kalau nak ikut gaji lebih kurang sama jer kedua-dua jawatan ni..beza sikit jer..so Cik Zai nak PTPO kkm ^_^

aqa_mynn said...

saya pn mcm cik zai jugak.. tngk yg ptpo ni posting kt mana.. mtk2 dkt la dgn trgnu.. lgpn nk tngu yg ptk w17 xthu la ble plak nk lapor diri..lmbt lg kut surat spa pn xdpt lg..

Cik Zai said...

Betul tu aga_mynn..yang ptpto KKM ni pun lama sangat nak tgu...risau sangat2..kat manalah tempat posting kita...harap2 Cik Zai dapat yg area dkat2 juga...^_^

FyDa said...

Hai Cik Zai...wah tahniah dah dapat kerja yang diidamkan tu. saya nak mintak tolong Cik Zai emailkan contoh resume boleh tak...saya tak prepare lagi untuk interview SPA 21/9 ni...seri_afidah@yahoo.com..TQ

FyDa said...

Tahniah Cik Zai, dapat jugak jawatan yang diidam2kan tu...saya tumpang gembira..Cik Zai boleh tak mintak tolong email kan contoh resume, saya belum prepare lagi untuk interview 21/9 ni...afidahmaskam@gmail.com (TQ)

Cik Zai said...

Fyda....terima kasih. saya dah sediakan resume tu untuk korang..Fyda boleh download resume tu kat sini http://myshorthand.blogspot.com/2012/09/contoh-resume.html

Anonymous said...

SALAM cik zai esok sy ade interview n17..leh x bg contoh2 soalan pe dorang tny...lagi 1 next week ade gak interview w17 under spp...risau2...takut 2 2 x dapat...email kat sy ye dgn contoh resume skali...
nurulfaezati@yahoo.com..tq..

Cik Zai said...

Nurulfaezati yang soalan interview boleh baca yang ni http://myshorthand.blogspot.com/2012/07/pengalaman-interview-spa-episod-1.html dan yang ni http://myshorthand.blogspot.com/2012/07/pengalaman-interview-spa-episod-2.html ... Lepas tu yang contoh resume boleh download yang ni http://myshorthand.blogspot.com/2012/09/contoh-resume.html
Cik Zai dah sediakan dah..tinggal korang baca dan download jer k ^_^

aqa_mynn said...

cik zai sy dah dpt offer letter dr SPA bg jwtn ptk w17.. letter ni lebih kurg sama je dgn n17.. dia attach skali dgn surat akuan n medical check up..

Anonymous said...

cik zai srt dari SPA dah dpt lum utk w17

Cik Zai said...

aqa_mynn offer letter PT kewangan belum dapat lagi ^_^. Lambat sikit sebab Cik Zai kan tinggal jauh di Sabah ^_^

nina said...

aqa_mynn awk dah dpt ek srt dari SPA utk w17...bla ek...cik zai dah dpt ke...npe sy xdpt lg ek..

Anonymous said...

aqa_mynn awk dah dpt ek srt SPA utk w17...cik zai awk dah spt lum...sy lum dpt lg la

Cik Zai said...

Cik Zai belum dapat surat tawaran lagi untuk jawatan PT Kewangan ni ^_^...

Anonymous said...

ade yg dh dapat srt tawaran pt kewangan under jpa x?

Anonymous said...

pt kwgn under jpa dh sampai lom?

Cik Zai said...

Pt Kewangan under JPA lum dapat surat tawaran lagi..kita sama2 tunggu..mmg lambat sikit kalau JPA..sebb diorang akan hantar sekali dengan surat lapor diri...^_^

Anonymous said...

cik zai...saya nk mnta contoh resume cik zai blh tak? hntar kt email saye k cik zai...teenboyz92@gmail.com...trimasssss! :)

Cik ikhlas said...

Salam cik zai.. Nk mntk email boleh? Nk share psl keje jugk.. :) tQ

Cik Zai said...

Cik Ikhlas..ada apa2 email Cik Zai ke raudhah.zainab@gmail.com k...hehheeh

Anonymous said...

Cik zai,,blh kita mnta jwtn Pt kew w17 yg hanya perlu kelulusan spm tapi kita mempunyai sijil diploma??adakah kita perlu berterus terang semasa di interview nanti??

Cik Zai said...

Boleh..sekarang ni walau ada degree pun boleh mohon jawatan taraf spm. ^_^

faizah said...

salam..boleh send resume kat emil saya x? saya download xdapat la... urgent nie..ada interview mggu depan..
shafiq_syauqina@yahoo.com

Anonymous said...

Tahniah...Saya pun telah berjaya keduax2 interview yang saya hadir itu...boleh saya tahi cik menunggu selama berapa lama untuk mendapat suart lapor diri??terima kasih ya.

Cik Zai said...

Thankss...tak lama kot..dlm tempoh 2-3 bulan macam tu...

cici caca said...

assalamualaikum..mintak tlg send email utk cth resume cik zai ke email cicicaca2218@gmail.com...dan naktau gak soalan-soalan interview pt kegn w 17..tqvm

widiya astuti said...

assalamualaikum cik zai..sy dapat g interview untuk pembantu tadbir kewangan..blh x sy nak tgk resume??nervous :(

widiya astuti said...

assalamualaikum cik zai :) sy nak tgk resume coz sy un dapat g intebiu SPA

UTARA VS SELATAN said...

Asslmualaikumm..cik zai nak ilmu skit...hehe..kalau intrvw kwngn slalu soalan lbh kpd bdang skop kwgn kerajaan ye.

UTARA VS SELATAN said...

Asslmualaikumm..cik zai nak ilmu skit...hehe..kalau intrvw kwngn slalu soalan lbh kpd bdang skop kwgn kerajaan ye.

UTARA VS SELATAN said...

Asslam...cik zai nk ilmu skit...kalau intrvw jwtan kwngan ..selalu dia akan tanya lbh kpda skop kerja kwgn ke..ada exam btulis tak..:-)

sally wanny said...

cik zai...nak tip
sy dpt intrvw jwtn ni bln dpt

plissssssssss

Afizul Ahmad said...

kak zai email contoh resume kat saya bleh?afizulahmad2@gmail.com.temuduga 18 april ni.

nad said...

assalam....cik zai blh email contoh resume kpd sy. Sy dpt temuduga W17 bln 4 ni. Thanks.. (marsyaafdal@gmail.com)

Anonymous said...

assalamualaikum. sy baru sj dpt panggilan temuduga utk jwtn pmbntu tdbir kwngan gred w17 ni. sy masih belajar. patutkah sy teruskan pergi interiew nanti. apa yg perlu sy tau & buat utk interview jwtn ni ye? harap sgt3 dpt beri tunjuk ajar & pertolongan..(berharap dpt lulus temuduga nanti) :P
lagi satu,sy xpernah buat resume, minta tlg tunjukkan contoh boleh?
-dgn hrpn dapat emel secepat mungkin jwpn2 yg sy tujukan kat nursyazana_za@ymail.com
-daripada insan yg sgt perlukan pertolongan mu..terima kasih..:)

Che Ridzuan Wan said...

salam cik zai

nama saya ridzaun,saya pon dpt pangilan jwtn Pembantu Tadbir (Kewangan) Gred W17 SPA april 2013 ni, boleh dapatkan panduan dari cari cik zai,dari segi resume dan soalan yg penemuduga tanya ,dan ape yang saya perlu baca mengenai bidang tersebut.

boleh email kan kat saye ridzuan9023@gmail.com

jasa baik cik zai amat dihargai.

naz89 said...

saya nak mintak tolong Cik Zai emailkan contoh resume boleh tak...saya tak prepare lagi untuk interview SPA 8/4 ni... bowlergurl_ewa@yahoo.com..TQ

naz89 said...

saya nak mintak tolong Cik Zai emailkan contoh resume boleh tak...saya tak prepare lagi untuk interview SPA 8/4 ni...
bowlergurl_ewa@yahoo.com..TQ

Anonymous said...

Salam, Cik Zai.. Saya baru dapat panggilan jawatan Pembantu Tadbir Kewangan ni.. Bulan 4/2013 ni interview.. Saya dah 2 kali interiew tp x berjaya..

Kali ni saya harap sgt dapat.. Saya xtau nak jawab soalan dgn tepat terutamanya bila melibatkan pengalaman.. huhu.

Boleh Cik Zai bagi tip2 atau jwapan2 yg selamat?

Cik Zai, boleh x emailkan sekali contoh resume. Ni email saya.. maisyarahsazali90@gmail.com
TQ in advance !!

pie here..! said...

bley email kn cth resume cik zai x??
ni email pha_zura@yahoo.com

pie here..! said...

bley email kn cth resume cik zai x??
ni email pha_zura@yahoo.com

pie here..! said...

salam..cik zai...sy pn ade interview utk pmbntu tdbir kwgn bln 4 ni..tlg bg tips n care jwb soalan..da 3kali try xdpt2...
pha_zura@yahoo.com

Cik Zai said...

Sesiapa yang minta contoh resume sila emelkan ke myshorthand@gmail.com . Terima kasih semua

Anonymous said...

Assalam..sy Maiza..sy pun dpt panggilan temuduga pembantu tadbir kewangan w17 11/4/2013 ni..ni first time kene panggil interview spa..takut gak sbb dah bertahun2 online x pernah je dpt..hopefully berjaya trus..kwn2 tlg doakan sama ye..

Nurul Akmar Ismail said...

salam cik zai..minta tlg emelkan cth resume utk sy..sbb april ni sy dpt panggilan temuduga w17.. emel sy nurin2031@yahoo.com.. tq sis!

Cik Zai said...

Banyaknya komen...sampai Cik Zai tak tahu nak balas yang mana satu... ^_^

suzana md darus said...

cik zai tolong emel contoh resume tok spm level boleh tak,,sy dpt w17...huhu.. suzana11091@gmail.com

mastura robiatul said...

TLNG EMEL CONTOH RESUME

mastura robiatul said...

tlng pm contoh resume kat masturaumaruddin@gmail.com

alvera alfonso said...

hai cik zai,
sy sgt brminat dgn pesanan cik zai tntang tmdga ni.. and 19 april ni sy akn mghadiri tmdga pmbantu tadbir kwangan, sy hrp pnglaman cik zai dlm tmdga spa 2 bleh mbntu sy smsa intrview nti.. thank u cik zai!

Anonymous said...

salam cik zai...
tlg email kt sya gak contoh resume and tips tuk temuduga tu...

gemini_gurlzz21@yahoo.com

thank u cik zai^^

Cik Zai said...

Alvera...gud luck k...buat yang terbaik masa interview nanti ^_^

Cik Zai said...

Perhatian kepada semua... Contoh resume korang boleh download secara percuma di link ini http://myshorthand.blogspot.com/2013/03/contoh-resume-bm.html

Anonymous said...

Sma laa tarikh kite intvw... Kat mn?

Nurul said...

salam Cik Zai..saya dapat temuduga bagi pembantu tadbir kewangan 10/4/2013 ne..saya ada tgk ikalan ebook tentang panduan temuduga kerajaan..adakah iainya berguna dan patut ke saya bele ebook tersebut?Cik Zai ade beli apa2 panduan tak sebagai persiapan temuduga tersebut?

Mohon pandangan dan tips2 dari Cik Zai..Terima kasih =)

Cik Zai said...

Waalaikumsalam Nurul, Cik Zai dulu beli buku panduan interview dekat kedai buku jer n pinjam dekat library. Kalau Nurul nak beli boleh juga. Buku kan bermanfaat.

azizah azmi said...

salam cik zai...

ahad nnt saya ada interview spa untuk pt kewangan...

saya ada degree, patut ke saya bagitau duirg coz masa sy apply pt kewangan saya apply guna sijil je...

pastu kan...saya nk minta tolong cik zai emailkan resume cik zai..

n tips2 temuduga..takut ni..taktau nak jawab apa masa interview nnt

azizah azmi said...

lupa plak..ini email saya..

thanks cik zai...=)

Cik Zai said...

Kena bawa...boleh rujuk di portal SPA kalau tak pasti..semua jawapan tntang interview ada kat dalam tu. Contoh resume kena download kat siniddddddddddd http://myshorthand.blogspot.com/2013/03/contoh-resume.html

akmar rahman said...

salam cik zai, saya dpt interview jgk bg jawatan pembantu tadbir kewangan. nak tnya cik zai, selalunya soalan yg camne ekk penemuduga akn tanya. nervous.. huhu

akmar rahman said...

salam cik zai, hri ahad nanti sy akan menghadiri temuduga bg jawatan pembantu tadbir kewangan. blh x cik zai bg tips2 soalan2 yg akan ditanya oleh penemuduga.. nervous..

Muhammad Firdaus said...

Assalam cik zai
Sblm dpat kptusan w17 @ n17
Spa ada kol x mntk fakskan sijil?
Mngu lpas spa soh sy fakskan sijil

Cik Zai said...

Muhammad Firdaus...xder....dokumen awak ada tak lengkap tu...tu diorang minta faks sijil.....

Muhammad Firdaus said...

Ooh..
Tp diorg x amek plak salinan sjil msa interview..
N lg 1,utk w17 nie da 3 kali x lpas..
Kali ke 4 tros pgl interview
Huhu

Muhammad Firdaus said...

Ooh..
Tp diorg x amek plak salinan sjil msa interview..
N lg 1,utk w17 nie da 3 kali x lpas..
Kali ke 4 tros pgl interview
Huhu

Cik Zai said...

Muhammad Firdaus Insyaallah ada rezeki awak tu...diorang tengah proses...awak doa banyak2...

Muhammad Firdaus said...

Aminnn
20hb 5 2013 kuar kptsannya
Isau la plak
Hahaha

Cik Zai said...

Aminn... ^_^

Muhammad Firdaus said...

Keputusan sy da kuar..
Alhamdulillah sy dpat jd calon simpnan..
Drpd 7k dpngl interview 300 org shj jd smpnan
Huu

Cik Zai said...

Alhamdulillah....lepas dah....awak doa banyak2 moga2 kena panggil kerja cepat... ^_^

Muhammad Firdaus said...

Amiin ^_^

Muhammad Firdaus said...

Sy ad cek kt sistem setuju terima tawaran
Nma sy ad..
Tp srat x dpt lg
Huhu

Anonymous said...

Saya pon mcm awk juga firdaus,interview jwatan W17 utk JPA,kputusan lmbt keluar sehari 21/5,wktu check keputusan hnya jd calon simpanan,Isnin 3/6 dpt surat twaran di KKM,Alhamdulilah rezeki kita cpt smpai,tk lama lagi smpai lh surat twaran awk tu

eita said...

Tahniah n welcome ke kkm..sye tgh tnggu pt w17 baru lapor diri, bru la sye leh transfer blik kedah..nnti dh dpt surat lapor diri, sile la update..hehe

nina said...

salam cik zai,

Nina nk mtk emailkn cth resume & sedikit tips utk interview nie. much appreciate.

azlina.yuusf@ymail.com

Muhammad Firdaus said...

Huhu
2 la..nk tau kne posting kt ner.
Kne ltak sbln notis klau nk brenti kje skrg nie

SaraArnita said...

Bru call smlm.diorng ckp tgh sibuk buat penempatan.surat lapor diri slalu dpt last minit..cer call tanya..sng sikit..

SaraArnita said...

Bru call smlm.diorng ckp tgh sibuk buat penempatan.surat lapor diri slalu dpt last minit..cer call tanya..sng sikit..

SaraArnita said...

Cer call 8883 2768..berckp ngan pn.lidya..tpi skrg nie diorg tgh sibuk buat penempatan..nie utk pt w17 jer..hehe

Muhammad Firdaus said...

Saraarnita pn dpat gk ke??
Posting kt ner?

SaraArnita said...

X lar..sye dh 6 thun kje kt kkm..pt w17 gak..skrg tgh tnggu penempatan transfer blik kedah..tgh tnggu budak bru ganti tmpat sye..hehe

Anonymous said...

assalamualaikum... sy pn calon simpanan spa w17.. 2mggu lepas dpt surat perlantikn tetap ke jawatan tu.. under kkm.. medical check up n surat akuan sumpah sume da siap.. tggu surat lapor dr n penempatan je.. agak2 ble klua ye? sblm puase or lepas raye?.. xsabar rase nk letak surat dekat tempat kerja skrg ni..hehe.. ade sape2 dpt mcm sy jgk x?..

Muhammad Firdaus said...

Slpas srat lantikan dikeluarkan..
Surat postibg akan kuar brape lma?

ayuminie~~ said...

sape yg dh dpt surat penempatan n lapor dr dari kkm?... klu dh dpt bgtau la..sy pn tggu surat yg sme..=)

Muhammad Firdaus said...

Ooh..
Lamanya..
Skrg kje kt ner??
Mmg kkm ltak kt hospital ea??

SaraArnita said...

Skrg kt ibu pjabat kkm, putrajaya..x jgak letak kt hosp..ikut nsib lar..duk ofis pun rmai..pej.ksihatan daerah, pergigian..cma hosp lar yg x bes skit..kna keje syif..yg lain2 ok jer..klu dpt ibu pjabat lgi best..x sbar tnggu korang lapor diri, nk blik kg..hehe

Cik Zai said...

Sara Arnita awak ibupejabat bahagian mana? Cik Zai pun ibu pejabat juga...

Muhammad Firdaus said...

Biasa kt mane ea die posting??
Kt hospital @ pjbat kkm??

SaraArnita said...

Bhgian kewangan Cik Zai..Blok E7..Cik Zai msti kat E1 kan ?..keje ngan dr

Muhammad Firdaus said...

Sapa yg da dpat srat penempatan??
Huhu

kazal wier said...

slm cik zai,lps melapor diri dan dpt tempat btugas.trus kna p atau ada d beri tempoh dulu?

kazal wier said...

Slm cik zai.da mlapor diri dan dpt pnempatan kna trus p or ada tempoh di beri utk bkhidmat.

Cik Zai said...

Tak...Cik Zai E7 juga....kat tempat paling sibuk di KKM...hahaha

Cik Zai said...

Kazal Wier....kena terus p ^_^

SaraArnita said...

BSM ker..? x pun BKP..? mne Cik Zai..?

SaraArnita said...

Blum ada la tu..rasanya bulan puasa korang ni lapor diri..

Anonymous said...

assalammualaikum.....sy pun interview bln april yg lps..n masa result kuar cuma calon simpanan jer.alhamdulillah 2 minggu lps tu dpt surat tawaran perlantikan tetap.now tgh tunggu surat lapor diri utk jwtn pmbntu tadbir kwngan kkm...so korang mana yg sama ngan sy bleh x email d cahayahbeauty@gmail.com...bleh kita updated bersama2...

Anonymous said...

samala kitaaaa....

Muhammad Firdaus said...

Perghh..
Ok gk 2..
2 yg dok tgu srt pnmptan
N lapor dri bler smpai
Huhu

http://amatzr.blogspot.com/ said...

@mohd firdaus.. add aku kt fb.. aku pn sme mcm ko.. tgh tggu surat penempatan.. klu dh dpt halo2 la..https://www.facebook.com/amatayu88

Muhammad Firdaus said...

Saya dpt kt sabah...
Jauh glerrrereee

Anonymous said...

Sy dpt kat joho.horey

Anonymous said...

Sy dpt kat joho

Muhammad Firdaus said...

Cik zai dari sabah ke putrajaya kn??
Ad x elaun sbrg laut??
Bole x cik zai snraikan elaun ??
Tq

Anonymous said...

Mmg ari tu dia org inform kt sabah byk kekosongan..jauh nyer..slmat merantau.

Cinta Haya said...

sy dpt kat sel...ada yg dpt dkt sel x??

Anonymous said...

saya dpt kt segamat,awk dh check dpt kt mana tk?

Anonymous said...

sy dpt kt segamat,ada sapa2 dpt kt segamat jgak ke?

Anonymous said...

Assalam sy Rifah,sy dh check tmpt posting,sy dpt di kolej jururawat masyarakat segamat.sapa2 dpt tmpt posting yg sama,emel sy di rifahzulkifly@yahoo.com
tq :)

Cinta Haya said...

cik zai medicak checkup kena wat kat hospital ketajaan jer ke??swasta xbelh erk??lama ke nk tunggu result checkup ni kalo kat gov???

Cik Zai said...

Cinta Haya...Medical Checkup dekat swasta pun boleh n gov pun boleh. Dulu Cik Zai buat kat swasta ^_^

Cik Zai said...

Firdaus dapat kat Sabah...wahhh slamat merantaw...hahaha..tapi jgn risau gaji awak nt lagi banyak dari yang lain...

Anonymous said...

salam...camna korang tau korang posting kat mana?....

Muhammad Firdaus said...

Huhu..
Sy dgr ad elaun sbrg laut ..
Btol ke ad??

Muhammad Firdaus said...

Huhu
Sy dgr ad elaun sbrg laut..
Btol ke??

Cik Zai said...

Saya tak pasti yang tu..tapi mcm Cik Zai dapat elaun wilayah..RM500 sebulan...

Muhammad Firdaus said...

Jjk 2k gk ..
Hehe
Erm..lg 1..td kkm sabah call
Die ckap nnt baru diorg ltak kt hospital mana yg ad kekosongan
Takot gk nie
Huhu

Cinta Haya said...

Ada yg dah surat ke dr kkm???dmana kita d tempatkan masa lapor diri nanti erk br tay...
Muhammad firdaus awk duk mana yer bleh sampai dpt kat sabah tu..

Cinta Haya said...

Kalo kita mintak penanguhan utk berkhidmat dlm sbln bleh x yer??

amatz said...

tahniah sume yg dh tau penempatan.. sy dapat kt kolej kejururawatan kuala pilah N9.. tp lapor dr kt putrajaya..ade sape2 yg dpt same..

Anonymous said...

sy bru dpt td surat lapor dr kkm,dlm surat sy dh dberitahu sy dtempatkn di mana.

Anonymous said...

tahniah utk awk juga,tmpt lapor diri sama lh kt ptraya,kita kena lapor pd 15/7 kt sana dlu ke br pg tmpt penempatan wajib?

Cinta Haya said...

Owh yer ker dh dpt...asal yg sy x dpt lg ni....

Cinta Haya said...

Tahniah tuk krg sume....laiN2 erk..yg sy tempt lapor diri sama ngan tempt penempatan wajib...

Muhammad Firdaus said...

Bru dpt td
Dok johor kne posting sabah
Kta org kkm sana..msa lapor diri ad briefing pas2 bru bg pnmptan
Png wooo

Muhammad Firdaus said...

Cinta haya dpt kt ner??

Cinta Haya said...

Firdaus
Lapor diri jabatan kesihatan negeri selangor
Penempatan wajib pun sama...nanti br kita tau kn mana kn

Muhammad Firdaus said...

Sama la sy..
Lapor diri kt rumah persekutuan kk
Pnmptan wjib pn kt jbtn kshtan ngeri sbah
Tp org sna call
Die ckap pnmptan akn diberi slpas lapor diri

Anonymous said...

Mohon pendapat....

a)pemb.tadbr kwgn gov
B)senior exec swasta tp kontrak.

Mana yg anda pilih.... serabut...dh hntr resign letter company offer ni plak....

Muhammad Firdaus said...

Ada yg kt cni dpat kt Sabah ke??

Anonymous said...

Salam
Awak lapor diri kt mane
Saya dpt trganu
Tp saya xnk trg
Pem tadbir kwagan

Fb saya plz email
eyza1517@gmail.com

Anonymous said...

Kene kol kkm ke kalo nk tau penempatan sy dr sarawak..

intan said...

assalamualaikum cik zai saye bakal menghadapi interview isnin ni 15/7, peringkat 1, ujian lisan utk kedua-dua jawatan macam cik zai(majlis daerah), biasenye soalan macam mane yang diorang tanye untk ujian lisan ni ye.. harap cik zai dpt bantu saya.

Cik Zai said...

Klu under majlis daerah x pasti sangat...sebab dlu Cik Zai under SPA...tapi rasanya interview soalan diorang x jauh berbeza, pastikan awak tahu mengenai Majlis Daerah tu..buat la research mengenai Majlis daerah tu erkkk...lpas tu soalan2 mengenai jawatan tu...kenpa berminat...memang tak lari jauh la soalan2 dia...

Irwan Jamaluddin said...

Besok lapor diri di JKNS Sunwaymas. Ada sesapa lapor diri di sana juga?

Cinta Lavender said...

Irwan tempat lapor diri kita sama....td dpt mana???awk yg dpt hospital klang tu erk??? Ada x yg dpt hosp ampang??

Cinta Lavender said...

Irwan kita sama..awk yg dpt hosp klang tue erk???yg cr hosp botanic tue eek???

Ada x yg dpt hosp ampang??

erna zieyla said...

Assalammualaikum...sy dr swak... baru dpat jugak surat kputusan..alhamdulillah. .berjaya jugak dpat jwtn pmbantu tadbir p/o under kkm... skrg tgh tggu surat posting,,, kot2 dh ade yg posting,nk tnye, biase bpe lma ek kna tggu.., ngeee,,

Muhammad Firdaus said...

Da lapor diri ke blom??
Msa lapor diri nnt bru die bg pnmpatan dmana

Muhammad Firdaus said...

Ooh..leh cek kt web die ari2..sbb srat mmg lmbt smpai wlpn gna poslaju..haha

Cinta Lavender said...

Cek kat website kkm...jgn tunggu surat..sbb mcm sy sampai skang x dpt surat tu...nasib baik g jugak lapor diri 15/7 tu bawa surat yg print..kalo x x tau la kena hantar kat mana...

Muhammad Firdaus said...

X sampai 2 mngu kje kt kkn dpt interview dr Jakim plak 21.8.2013
Huu

Anonymous said...

Assalam..cik zai boleh share contoh resume dan tips berjaya dlm temuduga di wahieda85@yahoo.com.my..saya akan menghadapi temuduga untuk jwtn nie so boleh tau ape contoh soalan yg ditanya?

Ainie Hafizan said...

hai .. camne yek nak cek keputusan temuduga .. sbb dalam surat dpt interview aritu dia cakap 2 december nih .. tapi bila cek tade ? camne ye ?

Anonymous said...

assalamualaikum..saya dh dpt offer letter dr SPA utk jwtn pem.tadbir kewangan w17 di kkm..sy dh siap wt medical check up tinggal lg akuan sumpah..cuma nak tahu berapa lama sy perlu tunggu surat lapor diri dr kkm ye?boleh call tanya SPA x pasal ni sbb risau jgk surat x sampai lg ni,result 2/12 lg n minggu lps dpt offer letter.

Cik Zai said...

Tanya kkm bila agak2 lapor diri...

nurhadira shokri said...

Assalammualaikum cik zai...duan yang amat berguna...minta tolng ya...emailkan resuma ke nurhadirashokri@gmail.com

nurhadira shokri said...

salam..boleh send resume kat emil saya x? saya download xdapat la... urgent nie..ada interview mggu depan..
nurhadirashokri@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...