Pergi Interview kena Makeup ker?


Assalamualaikum....



Ini persoalan yang timbul dalam kepala Cik Zai bila dapat panggilan interview. Biasa kalau tengok orang nak pergi interview dalam TV tu wow dari hujung rambut sampai hujung kaki sangat perfect! But the end of it orang tu tak dapat pun. Kuwang kwang kwang…..

Kalau ikut pengalaman Cik Zai (this is true story bukan main2 taw)..Cik Zai pergi interview tak make up pun. Cik Zai pergi interview takder pakai eye shadow, blusher, segala warna warni tu… at the end Cik Zai berjaya. See.. make up bukan penentu samaada kita berjaya atau pun tidak. Apa yang penting keyakinan, persediaan, usaha dan doa. Cik Zai 2 kali pergi interview untuk jawatan SPA tahun ni dan kedua-duanya berjaya see itulah buktinya.

So, bagi korang yang masih pening-pening samada nak makeup ker tidak nak makeup ker tidak…korang takyah pikirlah benda-benda tu semua. Cukuplah korang berpakaian kemas dan tak selekeh dah ok.

Sekian…

6 comments:

Sya-Riza said...

dalam tv tu sandiwara semata-mata ja. hehehe

Zack Kool said...

Laa.baru update cik zai...jenuh mnenunggu taw..anyway, ye ke cz tak pakai mekap..cam tak caya je...hmm..perempuan nak gi mana-mana pun kena pakai mekap..

Cik Zai said...

Zack...yerrr ^_^...sejak keja kat sini cik Zai busy giler...

MiZz ShINcHaN said...

haha... dah t'bese mngkin... bb de pmpuan ni dh bese b'mekap... ala, sy make up nipis2 je. huhu... =.="

Cik Zai said...

MiZz ShincHan...kalau nak makeup juga takper..^_^...boleh jer..

saifudin abu izzudin said...


salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)