Nasib pekerja baru


Assalamualaikum

Aku blurr. Cik Zai lantikan baru but dah kena buat Naziran pula dah. But think positifla mungkin bosshhh nak bagi aku pendedahan tentang Naziran ni semua.  So, aku pun ikutla trip ke Kedah. Haa, korang yang akan dapat kerja gov tak lama lagi jangan hairan kalau korang pun akan buat juga benda-benda macam ni. Kursus, naziran, meeting tu perkara biasa. Masa kaje kat private dulu jarang dapat peluang pergi berkursus tapi kini macam nak termuntah asyik-asyik kursus asyik-asyik kursus. Kursus nak buat apa tu? Nak bagi hangpa dan cek ilmulah. Hihi…

Korang jangan gelak tau, ni first time Cik Zai jejak Kedah (haha… mari sama-sama gelak). Korang nak tahu komen aku pasai Kedah? So, far apa yang Cik Zai lihat Kedah ‘BERSIH’. Syabas untuk Kedah.

Kawan aku kata ‘bestnya outstation ke Kedah’. Huhh!  Korang ingat aku pergi makan angin ker?!  Cik Zai pergi kerjalah beb.

Aku harap esok Naziran terakhir semuanya akan berjalan dengan lebih lancar, lebih professional dan objektif tercapai. Kita taknaklah ada yang nak blame sana, blame sini, gelakkan sana, gelakkan sini. Masalah untuk diselesaikan bukan untuk diperbesarkan. PEACE!

P.S.      No more pictures cause I’m working guys not holiday ^_^.