SURAT LAPOR DIRI


Assalamualaikum



Sejak dua menjak ni ramai sangat tanya Cik Zai soalan-soalan yang berkaitan surat lapor diri.

Cik Zai apasal lambat sangat Surat Lapor Diri? Cik Zai kalau surat lapor diri tak sampai-sampai juga amacam? Cik Zai saya banyak nak kena fikir ni, apasal diorang lambat sangat hantar surat lapor diri? Cik Zai kalau tak ada surat lapor diri baru confirm dapat kerja tu ker? N bla bla bla…. 

Cik Zai faham perasaan korang, Cik Zai pun dulu macam tu juga, macam-macam yang Cik Zai fikir, sampaikan benda-benda remeh pun Cik Zai terfikir seperti

Nak bawa baju berapa banyak? Katil nak bawa ker tidak? Gaji Cik Zai berapa banyak dan bila diorang akan bayar? Bila gaji nanti aku nak beli apa? Aku tak sesatker kat sana nanti? Hahaahahah macam-macam sampai Cik Zai pun serabut jadinya.

Sebenarnya macam ni... once korang dah dapat offer letter (surat tawaran) means confirmlah korang dah dapat kerja tu. Surat lapor diri tu tak dapat pun tak apa. Jangan risau sangatlah. Diorang tak akan reject korang hanya sebab tak dapat surat lapor diri. Cuma satu yang perlu korang buat kalau tak dapat surat lapor diri iaitu call atau email pihak yang berkenaan tanya kat mana korang perlu lapor diri dan tanya apa benda-benda yang perlu dibawa bersama. Tu jer…

Perasaan serabut tu biasa yang baru nak memulakan kerja….^_^ 

Sekian…Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau masalah sila email ke raudhah.zainab@gmail.com atau PM Cik Zai kat Facebook. Terima Kasih..



2 comments:

mizzcatalyzz said...

tengs tu cik zai.. banyak gak info mmbantu dalam interview.. da 2 kali intrview.. skang bawu bjaya.. tgah tggu surat dr kkm jer.. hoho.. tengs..

Zack Kool said...

Zack tak tahu bab tak kerja lagik..hehe