Deskripsi Tugas Pembantu Tadbir (Kewangan) W17


Assalamualaikum...


Ramai tanya apa tugas-tugas jawatan Pembantu Tadbir (Kewangan) W17? Inbox Cik Zai tiap-tiap hari penuh tanya soalan yang sama. Hari ni Cik Zai nak buat entry tuk korang. So, untuk menyenangkan  korang dok tunggu-tunggu Cik Zai balas emel korang baik korang baca entry ni. Hihihihih…

Deskripsi tugas Pembantu Tadbir (Kewangan ) Gred W17

Bertanggungjawab ke atas tugas-tugas kewangan sepenuh masa dengan membantu pihak pengurusan/penyelia dalam urusan-urusan seperti berikut:
Menyedia dan mengemaskinikan belanjawan tahunan.
Mengurus dan mengawal peruntukan.
Menyelenggara rekod dan menyediakan laporan perbelanjaan.
Mengurus, menyelenggara, memantau semua jenis panjar.
Mengurus, merekod dan mengambil tindakan susulan berhubung dengan pendahuluan diri, pendahuluan pelbagai, pinjaman komputer dan pinjaman kenderaan.

Harap ia dapat memudahkan korang. Good luck semua dan buat sebaik mungkin masa interview nanti. 

Sekian.

Rujukan: Portal SPA

3 comments:

Khairul Antasha said...

Salam.. terima kasih byk2 cik zai atas semua tips2 yg dikongsikan dalam blog ni..terima kasih sgt. Ada interview bln depan. :)

login wan said...

salam kak zai nk tnya sy berjaya temuduga pembantu tadbir w17 surat same cm kak zai...adkah tmpt lapor diri dekat jabatn peekhidmtn awam?at putrajaya kew?

Cik Zai said...

Waalaikumsalam.. Wan kena tgu surat ..nt dalam surat tu ada dinyatakan lapor diri kat mana...