BAKI PINJAMAN PTPTN DAH BERKURANG!

Assalamualaikum…




Korang tahu tak apa perasaan bila kita bayar benda tu makin berkurang dan berkurang?

Sah-sahlah happy kan…

Bila tengok baki jumlah PTPTN tu rasa Alhamdulillah. Daripada jumlah yang banyak tinggal sikit dah.

Kalau tengok daripada jumlah boleh jer bayar lump sumkan tapi CZ tak nak sebabnya bila CZ bayar bulan-bulan tu lerr CZ akan ingat kembali bagaimana CZ struggle masa belajar dulu. Hidup berbekalkan duit PTPTN jer.  Duit yuran, tiket kapal terbang, duit makan, duit saku, segala-galanya bergantung kepada duit PTPTN. Sebab bila dapat duit PTPTN tu Cik Zai tak nak menyusahkan mak bapa CZ dah sebab adik beradik Cik Zai ramai lagi yang study masa tu.

Kalau tengok pelajar sekarang ni lain sikit. Bila dapat duit PTPTN diorang kata tak cukup. Parents kena bagi tiap-tiap bulan juga. Hmmm… CZ tak nak komenla pasal cara korang manage duit PTPTN korang sebab lain orang lain situasi. Korang yang pinjam so pandai-pandai koranglah nak manage macam mana duit pinjaman korang.

Untuk makluman, Cik Zai tak mohon pun ujrah. Sebabnya…

Masa tu jumlah baki PTPTN CZ tinggal separuh jer. Bila CZ buat pengiraan akan kurang sedikit jer sekiranya dapat pembiayaan 1% tu.

Cik Zai suka bayar lebih. Taknaklah potong gaji. Kalau bayar sendiri ikut suka hati jer nak bayar berapa banyak.

3 comments:

Sri Nazwa said...

wahhhhh . Tahniah . terasa inspired untuk berjimat untuk next sem T.T

Sri Nazwa said...

wahhhhh . Tahniah . terasa inspired untuk berjimat untuk next sem T.T

Sri Nazwa said...

Wahhhh.. Terasa inspired pulak untuk berjimat untuk next sem . T.T