HIDUP SECARA RASIONAL, BUKAN IKUT EXPECTATION ORANG LAIN!



Assalamualaikum…

Orang kata hidup dekat sini taraf hidup tinggi. Payah nak tinggal. Sebenarnya ok jer kalau kita pandai manage. Lagi- lagi orang bujang like me... muwahahahahha......

Plan tu memang nak balik negeri tercinta tapi mungkin dalam masa terdekat ni tak kot. Insyaallah satu hari nanti dapat tukar. Aminnn…

Berbalik kepada tajuk. Cik Zai dah fikir masak-masak, disebabkan dekat sini Cik Zai tak nak tinggal lama dan kemudahan pengangkutan kat sini sangat senang, mudah, pantas dan jimat so kereta belum menjadi satu keperluan lagi. Lagipun sekiranya Cik Zai dapat tukar tahun ni atau tahun depan so maksudnya Cik Zai belum layak untuk buat tuntutan perpindahan. Sapa nak angkut semua barang-barang Cik Zai kalau dapat tukar nanti. 

Cik Zai ingat satu kata-kata, …..

Hidup secara rasional, bukan ikut expectation orang lain….”

Orang ada smartphone, kita pun nak beli smartphone…

Orang ada kereta, kita pun nak beli kereta…

So, bila difikir-fikirkan serta dipertimbangkan semula kenapa nak cari yang susah sekiranya benda depan mata sangat memudahkan. Dengan adanya kad bulanan ni, jimat sangat-sangat. RM20  topup untuk 35 hari. Pergilah ke mana-mana area putrajaya ni. Naik bas 50 kali sehari pun takper asalkan ada kad ni. Tak ker jimat sangat tu. 


No comments: