PAYAH NAK DUDUK RUMAH



Assalamualaikum…




Yeah, I’m alone here…
With no parents, no siblings, no no no…
Tapi Cik Zai ada housemate yang cool….
Tapi diorang pun jarang duduk rumah… just like me…so sweet korang & me...tehee

Hari-hari pergi kerja balik kerja, pergi kerja balik kerja….
Walaupun….
Hari Sabtu ker & Ahad ker….
Cuti umum Cik Zai tak kisah….
Bila sampai ofis memang rasa tenang sangat-sangat….
Dan….
Rumah untuk tidur jer kot dan tengok tv….

Namunn….

Yeah….nampak memboringkan kan….
Nasib baik tempat Cik Zai kerja ni macam-macam aktiviti diorang anjurkan…

Ada aerobik….

Ada gym…

Ada Program riadah bersama Menteri….

Dan paling penting ada library….Boleh baca banyak-banyak buku…
Kalau rasa sakit sikit haaaa klinik pun ada….jalan kaki jer…
Semua ada kat sini…
Macam mana Cik Zai nak rasa bosan….
Kawan-kawan pun ramai….
Kitorang selalu pergi aerobic sama-sama….
Kadang-kadang pergi berenang…
Kadang-kadang pergi melancong….
Kadang-kadang pergi berkelah…
Haaa….rasa tak perlu minta tukar la kalau macam ni…..

 

No comments: