NEW EPISODE : KELAS JAHITAN

Assalamualaikum…




Seingat CZ la, dulu aku ada post kisah angan-angan mat jenin yang entah bila ada kesudahannya. Plan nak sambung study tapi nak tukar bidang kemahiran (kemahiranlah sangatt) tapi aku dah lupa post yang mana satu. Abaikan post tu sebab tu mukadimah yang ada related sikit-sikit untuk post kali ni.

Al-kisahnya bermula….

Ada orang kata, kalau nakkan sesuatu jangan beli@dapatkan terus, tunggu seminggu kalau perasaan tu masih ada baru kita beli@dapatkan sebab kita ni kadang-kadang ikut hati mati dan ikut rasa binasa jer. Yeah, berbelit-belitkan ayat aku sampai aku sendiri pun tak faham. Maksudnya Cik Zai taknaklah buat sesuatu mula-mula jer excited lepastu hmmm tinggal macam tu jer.

Sejak dua menjak ni angan-angan nak belajar kemahiran semakin tinggi frekuensinya. CZ yakin ni bukan sekadar angan-angan mat jenin tapi angan-angan yang akan direalisasikan satu hari nanti sebab keinginan dan melebihi setahun kalau tak silap. Cik Zai ada buat survey tempat yang sesuai untuk belajar tapi memang tak banyak choice. Kalau dekat Tawau, Sabah ada jer Maktab jahitan, giat mara dan sebagainya. Dekat Putrajaya ni memang ada orang perseorangan yang menawarkan kelas Jahitan tapi rasa macam tak berbaloi jer dengan harga (sehari@2 hari kelas RM200++ per fashion….Ooomaigahhh)…. Nak tunggu bengkel Suri Putrajaya tapi bila buka permohonan asyik termiss jer.  Ehmmm…takper Cik Zai terus cuba cari hari demi dan apply….

Sehinggalah pada suatu hari….Cik Zai terima mesej ayat seperti di bawah:

Kelas jahitan akan diadakan pada @#$%%^^

Sila bawa peratan seperti ^&**(, ^&**( blab la bla….
Yuran adalah sebanyak RM$%*

Peliknya Cik Zai pun tak ingat bila masa CZ apply tapi Alhamdulillah la. Tengok lokasi pun taklah jauh sangat. Hopefully, aku belajar rajin-rajin sampai boleh buat baju sendiri. Sekarang tengah plan nak beli mesin jahit. Cik Zai pun confuse nak beli brand apa dan model apa.
So, any idea? 

3 comments:

Asmah Andy said...

zai, aku pun lama sdh teringin mau belajar menjahit..dri time mengandung c hadi lagi..hehe..di tawau hari tu di mna ko bljr?brp yuran?

Cik Zai said...

Di Maktab jahitan fair lady Asmah, yuran dulu tym kita abis SPM tu RM100++ ...klu sekarang naik sudah mungkin...

Cik Zai said...

Di Maktab jahitan fair lady Asmah, yuran dulu tym kita abis SPM tu RM100++ ...klu sekarang naik sudah mungkin...