PRODUA AXIA MEMANG BEST!

Assalamualaikum...





Bagi korang yang nak beli kereta korang belilah Produa Axia. Cik Zai dah pakai 3 bulan dah. Memang syok. Sangat-sangat!

Sebab kenapa korang kena beli Axia..!!!

Jimat minyak! Sangat!
Ni adalah main reason kenapa korang kena beli Axia. Jarak tempat kerja Cik Zai daripada ofis dalam 30 minit dengan menaiki kereta. Dalam seminggu penggunaan minyak hanya RM20 jer. Tu pun ada balance 1 bar kalau just pergi kerja balik kerja. Banding dengan kawan Cik Zai guna proton saga, rumah dan tempat kerja dalam 15 minit tapi penggunaan minyak dua kali ganda lebih daripada Cik Zai. Haaa!! See... Cik Zai dah kata Axia ni memang jimat minyak. Kalau korang nak tahu secara terperinci kenapa dan bagaimana Axia jimat minyak secara saintifik or dari segi enjin n bla bla korang boleh google sendiri di laman web produa sebab Cik Zai bukan engineer okay. Hihihi.

Besar dan ruang bahagian dalam yang luas!
Yeahhhh! Ini adalah sebab kedua yang terhebat dan meletopp. Cuba korang bayangkan kereta Viva yang kecil harganya lebih mahal daripada Axia yang besar. Baik ambil yang besar dan murah banding yang kecil dan mahal…yer tidak? Lepas tu Axia ni lagi tinggi dari Saga dan lebih lebar dari Myvi baru. Korang yang pernah naik Axia boleh bandingkan keluasan dalaman Axia banding kereta lain.

See! Axia lagi lebar dari Myvi baru kalau tengok dari belakang.

Murah!
Beb! Mana korang nak jumpa kereta termurah dengan instalment serendah RM250++ (basic) kat Malaysia ni? Kecuali kereta secondhand tu lain cerita. Produa Axia jer beb!

So, kepada korang yang masih pening kepala nak beli kereta mana satu dengan bajet yang cukup-cukup makan @ tak seberapa bolehlah masukkan Produa Axia dalam list pilihan korang. Lainlah kalau korang kaya raya @ berkemampuan beli yang lebih baik dan tak kisah harga ribu juta-juta memang banyak lagi kereta terbaik kat luar sana.




No comments: