MESIN JAHIT YANG BEST!

Assalamulaikum...

Orang kata kena belajar jahit dulu baru beli mesin jahit tapi bagi Cik Zai beli mesin jahit dulu baru belajar jahit. Mana-mana la…. belajar pun boleh, mesin jahit pun boleh, belacan pun boleh bak kata lawak youtube.

Cik Zai dah aim beberapa produk iaitu Brother, Singer, Juki dan sebagainya tapi lastly pilih Singer atas sebab berikut:

Senang nak cari tempat hantar repairMesin jahit bukan macam handphone tiap-tiap tahun ko nak beli yang update. In case rosak ok boleh hantar ke kedai singer yang berhampiran. Dulu dekat rumah Cik Zai ada satu jenama mesin jahit ni tapi aku tak nak mention jenama apa. Bila rosak hantar repair kat kedai, orang kat kedai tu kata produk tu produk lama so susah nak cari spare part.  Padahal baru 2 tahun jer mesin tu keluar dah kata produk lama. Kalau produk singer dah 15 tahun pun masih ada alat ganti lagi.

Harga tak mahal sangat dan tak murah sangat. Cikai-cikai pun korang boleh dapat harga rate RM500++- dan ke atas. Orang kata beginner tak perlu beli mahal-mahal, mesin yang basic tu pun jadi. Memanglah jadi… tapi beginner yang macam Cik Zai ni dalam kepala dah fikir nak jahit langsir, pelbagai jenis fesyen baju, cadar, itu, ini …..Omaigahhh… kena beli yang heavy duty trus sebab aku nak menjahit non stop…semangatttlah sangatt…

Singer adalah produk yang dipercayai ramai sejak turun temurunCuba korang pergi rumah atok nenek korang, mesti ada mesin jahit singer. Itu maksudnya produk singer ni tahan lama.

Lastly, sebab SINGER MENAWAN KELUARGA BAHAGIA… Sejak kecik aku dengar iklan singer ni, siap nyanyi-nyanyi lagi.


Akhirnya, dah terbeli yang diatas ini, orang kat Singer kata mesin ni tahan panas, kalau mesin biasa tak boleh jahit terus menerus selama berjam-jam sebab nanti jam. So, rembat yang ni satu Singer Model 4423. Tempah Model 4432 tapi yang dapat 4423 jer. Hmmm takperla banyak-banyak corak pun jahit lurus juga yang diguna. So, mesin jahit selamat berkhidmat untuk saya. Korang yang nak beli mesin jahit boleh masukkan model ni dalam list korang sebab Cik Zai dan guna beberapa hari dan mesin tu memang best, puas hati, senang nak guna, tak cepat panas dan sebagainya. Alah membeli menang memakai.

Baju kurung pesak yang dah siap separuh.

No comments: